Rádio DAB+ s Bluetooth v sobě snoubí to nejlepší z digitálního i analogového světa

Datum 21.12.2021

Sada DAB+ rádio s Bluetooth a reproduktorem pro 2 rámečky, System M. Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, rozšiřuje produktovou nabídku o nový přístroj Rádio DAB+ s Bluetooth v řadě Merten. Zařízení podporuje bezdrátové přehrávání zvuku z multimediálních zařízení, zobrazuje datum i čas, disponuje funkcí budíku i časovače vypnutí. Montáž je nyní velmi jednoduchá pod omítku do elektroinstalační krabice. 

Kompaktní a vizuálně povedené zařízení v designu vypínačů a zásuvek Merten Systém-M nabízí nejmodernější digitální příjem rádia s DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Nadále přijímá i klasickou analogovou FM frekvenci. Uživatelé si také mohou připojit svůj smartphone, tablet nebo jiný zdroj audio signálu přes Bluetooth a bezdrátově přehrávat vlastní hudbu. Po spárování se uloží do modulu rádia až osm zařízení Bluetooth a automaticky se naváže spojení. Rádio navíc nabízí řadu užitečných doplňkových funkcí jako je budík, funkce odložení buzení, časovač vypnutí nebo seznam oblíbených stanic, které lze snadno nastavit pomocí dotykového displeje. 

Prostorově úsporná instalace pro nejlepší zvuk v každé místnosti 

Rádio DAB+ je vhodné pro horizontální i vertikální instalaci, lze jej instalovat zapuštěné do zdi bez viditelných kabelů. Běžné dvojnásobné zásuvky s připojením na 230 V lze ve velmi krátké době proměnit ve všestranné rádio. Díky tomu je možné použití i ve starších instalacích a v prostorách, kde je nedostatek místa. Prostřednictvím pomocného vstupu pro externí spínače lze například propojit vypínač s rádiem a paralelně ho tak zapínat nebo vypínat. K dispozici je kompletní sada, která obsahuje kromě rádia i zapuštěný reproduktor, obojí pro instalaci do běžné elektroinstalační krabice. 

Sada DAB+ rádio s Bluetooth a reproduktorem pro 2 rámečky, System M

Sestava se skládá z mechanismu rádia pod omítku pro příjem DAB+, FM a pro přehrávání hudby přes Bluetooth, antény a také zapuštěného reproduktoru. Sadu je nutné umístit do dvojnásobného rámečku Merten System-M.

Funkce a design v harmonii za všech okolností

Moderní rádio zaujme nejen svými technickými vlastnostmi, ale také vzhledem. Osvědčený a rozmanitý sortiment vypínačů Merten System-M nabízí perfektní možnosti sladění rámečků s interiérem. Díky velkému výběru dostupných designových a barevných variant – od jednoduchého plastového rámečku v neutrální bílé až po extravagantní, elegantní rámečky z pravého skla – se zařízení perfektně hodí do nejrůznějších prostředí. Instaluje se například v kuchyni, kanceláři, ložnici nebo hotelovém pokoji, vytváří stylové akcenty a stává se funkčním poutačem, který ihned zaujme. Z hlediska vzhledově jednotného řešení koupelny lze nové rádio skvěle kombinovat i se skleněnými rámečky, které jsou rovněž dostupné v nabídce M-Elegance. 

Nejdůležitější vlastnosti na první pohled:

  • Příjem DAB+ a FM včetně seznamu 40 oblíbených stanic 
  • Bluetooth rozhraní pro bezdrátové přehrávání zvuku z multimediálních zařízení 
  • Zobrazení času a data 
  • Funkce budíku a časovače vypnutí 
  • Kompaktní rozměry (70 mm x 70 mm x 43 mm), instalační hloubka 29 mm 
  • Jednoduchá montáž pod omítku do elektroinstalační krabice 
  • Rozšiřující pomocný vstup pro externí spínače 

Více informací o produktu i prodejnách naleznete na webových stránkách vypinac.cz

Alena Horáčková

Napsat komentář