Majitel Tesly z Finska odmítl zaplatit 22 600 dolarů za výměnu baterie. Místo toho jej raději vyhodil do vzduchu

Datum 29.12.2021

Tesla Model S z roku 2013 s 30 kilogramy dynamitu. Foto: Jody Serrano

Výměna baterie u elektromobilu není levná záležitost. O tom se mohl přesvědčit majitel modelu S z roku 2013 od společnosti Tesla, který měl o výměnu baterie zájem. Bylo mu však řečeno, že za výměnu bude muset zaplatit přes dvacet tisíc dolarů. Taková částka mu zřejmě za výměnu u osm let starého vozu nestála za to a tak se spojil s jedním YouTuberem a místo toho se rozhodl vyhodit svůj Model S do povětří pomocí 30 kilogramů dynamitu.

Podle Katainena jezdil jeho Model S prvních 1 500 km po koupi “výborně”, ale pak se začaly objevovat chybové kódy. Poslal svůj vůz do servisu prodejce Tesla, kde zůstal asi měsíc, a bylo mu řečeno, že s jeho vozem nemohou nic dělat. Jedinou možností by byla výměna celé baterie, která by stála více než 22 600 dolarů, a musel by navíc požádat Teslu o povolení k provedení opravy. Katainen se však rozhodl, že to není nic pro něj, čímž dokázal, že mezi logikou, vztekem a šílenstvím je skutečně tenká hranice.

Video, které bylo zveřejněno 17. prosince se za necelé dva týdny stalo hitem na YouTube. Shlédlo jej téměř pět milionů lidí. Elona Muska však takový virální úspěch nespokojeného zákazníka asi moc nepotěší.

Ondřej Novák
zdroj: Gizmondo

Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Dobrý den,
    situace, kdy po několika letech provozu ( cca 8 – 9 let) bude nutno vyměnit baterii, čeká každého budoucího majitele elektromobilu. Podle značky vozu se jedná o částky 300,400,
    ale třeba u Mercedesu až 700 tisíc Kč. Tuto důležitou informaci před koupí vozu vám ovšem
    žádný prodejce nesdělí. Rovněž reklamní spoty raději vychvalují přednosti, ( o kterých by se
    dalo úspěšně pochybovat) než by vám sdělili kolik zaplatíte za nejdůležitější “součástku”
    elektrického auta, která vás v budoucnu nemine, pokud ovšem neprodáte vůz dříve. Ale kdo si takový ojetý elektromobil s vidinou velké investice koupí, že? Můj závěr, elektromobil ne!!!

Napsat komentář