Nástěnné rozbočovací krabice Gewiss 44 CE s unikátním technickým řešením

Datum 04.02.2022

Foto: EST

Ucelená řada nástěnných rozbočovacích krabic řady 44 CE ve vyšším krytí, vyrobených z moderních samozhášecích materiálů od firmy Gewiss nabízí univerzální a praktické použití a úsporu času při montáži. 

Krabice se vyrábějí z kvalitního technického polymeru, který při zkoušce žhavicí smyčkou odolává teplotě 960 °C, případně 650 °C pro bezhalogenové provedení. Jsou určeny pro vnitřní povrchové instalace v rozmezí provozních teplot od -25 °C do 60 °C, s krytím až IP 56.  Použití je pro běžné, speciální a průmyslové aplikace. 

44 CE se šroubovým otvíráním. Foto: EST

Gewiss nabízí unikátní patentované řešení upevnění víka. Připevňuje se buď běžnými šrouby, anebo – což je pro elektrikáře a jiné montéry pohodlné – rychlošrouby, které stačí pootočit o čtvrtinu otáčky a víko je odšroubováno. U krabic velikosti 190 x 140 mm a více je dokonce možné uvolnit jen dva šrouby a víko odklopit na zbylých dvou šroubech jako na pantech, podobně jako dvířka rozvaděče. To má tu výhodu, že není potřeba hledat místo, kam při montáži nebo opravě víko bezpečně odložit, aby na něj někdo nešlápl. Pokud má krabice kovové šrouby, dodávají se k ní jako příslušenství plastové krytky, aby bylo možné dosáhnout dvojité izolace. Víka se dodávají v celé škále provedení – mělká, hluboká, průhledná, neprůhledná.

44 CE s průchodkou. Foto: EST

Dalším patentovaným řešením Gewiss jsou praktické průchodky s odstupňovaným průměrem, takže elektrikář jejich postupným odřezáváním vytvoří otvor o průměru odpovídajícím průměru kabelu nebo trubky, které bude chtít do krabice zavést. Tyto speciální průchodky jsou až do průměru 40 mm. 

44 CE s pantem. Foto: EST

Ke krabicím řady 44 CE se dodává příslušenství, jako například upevňovací třmeny se samořeznými šrouby, vodotěsné spojky, náhradní kabelové průchodky nebo univerzální stupňovitý kuželový vrták pro vyvrtání otvoru jakéhokoliv průměru.

Podrobné informace o řadě 44 CE najdete v přehledovém prospektu nebo na stránkách www.est-praha.cz.

Produkty Gewiss, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh výhradně dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany. T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.cz, www.est-praha.cz

Michal Dusil

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář