Nově vstupujeme do světa Vision systémů!

Datum 08.02.2022

Foto: Murrelektronik

Systémy VISION jsou v průmyslové výrobě a logistice stále důležitější. Pokud jde o Industry 4.0, nebo IIoT, nemohou zde chybět průmyslové kamery pro zpracování obrazu. Společnost Murrelektronik nyní nabízí se svými instalačními řešeními decentralizovaná Vison řešení pro průmyslové zpracování obrazu. Se společností Murrelektronik mají výrobci strojů a systémů po svém boku výkonného partnera, pokud jde o napájení a správu signálů/dat pro inteligentní propojení kamer v průmyslových výrobních procesech nebo logistice. Sázíme na decentralizované komponenty včetně switchů, rozvaděčů a podavačů, které lze namontovat na stroj, a na odpovídající vysoce výkonnou kabelovou a konektorovou techniku. Tyto komponenty minimalizují nároky na instalaci a maximalizují výkon nových i stávajících strojů a systémů.

“Plug & Play” pro Vision systémy

Efektivní napájení a spolehlivá datová komunikace jsou pilíři fungující instalační koncepce. Cílem je efektivně a hospodárně spojit zařízení stroje nebo závodu do jednoho systému. Modulární instalační řešení pro vidění od společnosti Murrelektronik umožňují integrovat decentralizovaný koncept instalace do stávajících systémových architektur i do nových strojů a systémů. 

Mezi tyto komponenty patří hybridní switch Xelity (který má připojení až pro čtyři kamery, zvládá plynulou a bezchybnou datovou komunikaci), hlavní rozbočovací skříň (rozdělovač napájení a signálu) a Injection Box (napěťový a signálový napáječ). Každý z nich je určen k montáži přímo do prostředí stroje v blízkosti příslušného systému Vision.

“Náš koncept decentralizované instalace má tu bezkonkurenční výhodu, že našim zákazníkům ušetříme časově náročnou a drahou instalaci rozváděčů,” říká Simon Schlichenmaier, Market Development Vision Systems ve společnosti Murrelektronik. “Rozváděčové skříně mohou být menší.”

Další výhodou je, že díky modulárním řešením Plug & Play společnosti Murrelektronik lze Vision systémy nejen rychle a flexibilně uvést do provozu, ale také usnadnit a urychlit diagnostiku funkcí během provozu, což výrazně zkracuje prostoje systému a stroje.

Schéma: Murrelektronik

Inteligence tam, kde je potřeba

“V našich řešeních pro instalaci systémů Vision se zaměřujeme na procesy, které probíhají mezi kamerou a řídicí jednotkou systému.”, doplňuje p. Schliechenmaier.

Tam, kde průmyslové zpracování obrazu nebylo v dosavadních systémech možné kvůli přeplněným rozváděčům, poskytují řešení společnosti Murrelektronik pro Vision instalaci nápravu díky kratším kabelům a menšímu množství kabelů. Díky přenosu dat rychlostí 1 gigabit/s (Gbit/s) prostřednictvím kabelů s X-kódováním je možné zpracování obrazu s vysokým rozlišením pro mnoho průmyslových aplikací. Síťová komunikace probíhá rychlostí až 2,5 Gbit/s. 

“Zpracování dat probíhá přímo na stroji. Přenášíme inteligenci tam, kde je potřeba,” říká Schlichenmaier a dodává: “S řešeními pro Vision instalace od společnosti Murrelektronik mohou naši zákazníci zkracovat své výrobní procesy k vyšší efektivitě. V důsledku toho zvyšují kvalitu a vyhýbají se nákladným přepracováním. A zcela mimochodem… zeštíhlujeme rozváděče.” 

Ivana Vrzáková

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář