Řečtí bohové na odpočinku: Reklama na elektrické BMW v podání Arnolda Schwarzeneggera a Salmy Hayek

Datum 12.02.2022

Foto: BMW

Arnold Schwarzenegger a Salma Hayek se brzy objeví v roli řeckých bohů v 60sekundové reklamě Super Bowlu. Reklamu si zaplatila společnost BMW na propagaci svého elektromobilu BMW iX. V reklamě vystupuje bývalý kalifornský guvernér a herec rakouského původu jako Zeus, bůh nebes a král starověkých řeckých bohů. Salma Hayek zase ztvárňuje Héru, bohyni žen, manželství a rodiny.

Arnold Schwarzenegger a Salma Hayek v reklamě na BMW iX. Zdroj: BMW YouTube

Oba se rozhodnou opustit své božské pozice a přestěhovat se z Olympu do Palm Springs v Kalifornii. Zdá se, že Héra si na život v lidském světě zvyká dobře, ale Zeus má problémy se smrtelníky a svým novým všedním životem. Využívá své schopnosti, aby pomohl ostatním nabíjet různá elektrická zařízení, zatímco si moc dobře neumí poradit třeba s banálním ovládáním mikrovlnné trouby a elektřiny ve svém domě. V tom je mu nápomocná Héra.

A právě zde přichází na řadu BMW iX, které se v amerických prodejnách objeví už příští měsíc. Héra daruje elektrické SUV Diovi, když se chystá vzít jejich malého okřídleného koně Peggyho na procházku. Vozidlo dobije Zeusovi energii a oba ve voze odjedou za zpěvu hitu z 80. let “Electric Avenue” od Eddyho Granta.

Tato reklama je první od roku 2015, kdy BMW bude během Super Bowlu takovýmto způsobem inzerovat. Kromě tohoto videa, které se objeví na Super Bowlu, natočil Arnold pro BMW ještě kratší video z kavárenského prostředí, které půjde pravděpodobně do televizí.

René Pajurek

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář