Digitální transformace v Lockheed Martin Aeronautics

Datum 16.02.2022

Bojový letoun F-35. Foto: Lockeed Martin

Letecká divize koncernu Lockheed Martin si vybrala portfolio Xcelerator společnosti Siemens jako řešení pro digitální transformaci inženýringu. Víceletá smlouva na poskytování softwaru a služeb Xcelerator by měla přispět ke splnění cílů v rámci digitální transformace, tzn. zrychlit životní cykly programů, zajistit úspory a dále podpořit inovace.

  • Smlouva na několik let umožní využít portfolio Siemens Xcelerator pro digitální transformaci
  • Xcelerator dovoluje pracovat a spolupracovat v dokonalém propojení, a zkrátit tak dobu cyklů v jednotlivých digitálních řetězcích
  • Budoucí programy umožňují využít Xcelerator jako digitální platformu 

„Lockheed Martin Aeronautics je lídrem v leteckém průmyslu a rozhodnutí využít portfolio Siemens Xcelerator firmě umožní dále prohloubit iniciativy v oblasti digitalizace a rozšířit další výrobní programy,“ uvedl Tony Hemmelgarn, předseda představenstva a generální ředitel Siemens Digital Industries Software. „Jsme rádi, že díky zkušenostem s programem F-35 a úzké spolupráci můžeme přispět ke zrychlení výroby a splnění smluvních požadavků amerického Ministerstva obrany nejen u stávajících programů, ale i u nových iniciativ.“

To, že společnost Lockheed Martin hodlá plně využívat portfolio Siemens Xcelerator, je nejen technologicky významným krokem, ale také obrovskou finanční investicí. Už to samotné svědčí o tom, jakou důvěru tato významná americká letecká firma má v řešení Siemensu. Tato smlouva nepochybně ovlivní konkurenční prostředí v tomto průmyslovém segmentu – nejen tím, že umožní společnosti Lockheed Martin udržet a rozvíjet své technologické prvenství na světové úrovni, ale také tím, že pomůže společnosti Siemens zůstat předním dodavatelem a vývojářem vysoce kvalitních systémů PLM a automatizace.

Lockheed Martin je významný hráč v oblasti amerického letectví a obrany (A&D). V současné době je Lockheed Martin předním vývojářem a výrobcem víceúčelových bojových letounů, satelitů, obranných systémů a dalších pokročilých technologických systémů a služeb, přičemž jeho tržby v roce 2021 dosáhly 67 miliard amerických dolarů. Za ním jsou pak ze stejného odvětví společnosti Raytheon (64,4 mld. USD), Boeing (62,3 mld. USD), General Dynamics (38,5 mld. USD) a Northrop Grumman (35,7 mld. USD).

Mariana Kellerová

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář