Bezpečnostní polohovací systém využívající čárové kódy FBPS 600i

Datum 14.03.2022

Pro bezpečnou detekci polohy pomocí jediného zařízení až do PL e

FBPS 600i je vůbec první bezpečnostní polohovací systém využívající čárové kódy na světě. Jeho koncept je minimalistický – bezpečné rozpoznání polohy v něm zajišťuje jen jediný senzor. Zařízení je připojené k vyhodnocovací jednotce (například frekvenčnímu měniči) přes dvě rozhraní SSI a hodí se pro aplikace až do úrovně vlastností PL e. Díky tomu je implementace bezpečnostních funkcí velice snadná a navíc se snižuje náročnost montáže a údržby.

Výhody pro vás

  • Bezpečné rozpoznávání polohy pomocí jediného zařízení až do PL e
  • Mimořádně jednoduchá implementace bezpečnostních funkcí
  • Malé prostorové požadavky a snazší montáž
  • Krátká reakční doba při poruchovém stavu (10 ms), ideální k použití na stohovacích jeřábech
  • Páska čárových kódů s vysokou odolností vůči mechanickým vlivům a UV záření
  • Široký pracovní rozsah 50–170 mm a dobře promyšlený systém upevnění pro snadnou montáž a integraci

Aplikace

Bezpečná detekce polohy na stohovacích jeřábech

Požadavek: Při analýze rizik byla stanovena rizika systému a požadovaná úroveň vlastností PL r. S ohledem na příslušné normy, například EN 528 (bezpečnostní požadavky pro regálové zakladače) zjistíme, že k monitorování bezpečné polohy a rychlosti (například během údržby nebo u vozidel s obsluhou) je vyžadován bezpečnostní systém pro rozpoznávání polohy.

Řešení: Bezpečnostní polohovací systém využívající čárové kódy FBPS 600i zajišťuje bezpečné rozpoznávání polohy pomocí jediného zařízení. Splňuje požadavky na úroveň PL e / SIL 3 a maximálně usnadňuje implementaci bezpečnostních funkcí.

Bezpečná detekce polohy pomocí jediného zařízení až do PL e

Polohování zajišťuje v systému FBPS 600i pouze jeden snímač. Zařízení je připojeno k bezpečnostní vyhodnocovací jednotce (například frekvenčnímu měniči) prostřednictvím dvou rozhraní SSI. Samotné zařízení splňuje požadavky na úroveň PL e / SIL 3. Implementace bezpečnostních funkcí je tak maximálně snadná a navíc se snižuje náročnost montáže a údržby.

Systém FBPS 600i se skvěle hodí pro rozpoznávání polohy v aplikacích s rychlými pohyby, například při použití stohovacích jeřábů. Klíčovou roli zde hraje extrémně krátká reakční doba při poruchovém stavu – pouhých 10 ms – což umožňuje optimalizaci rychlostních křivek a manipulačního výkonu.

Spolehlivý provoz

Systém FBPS 600i charakterizuje maximální spolehlivost. Při každé skenovací operaci přečte několik kódů, podle nichž pak software určí vysoce přesné hodnoty polohy. Díky diagonálnímu směru paprsku a pohybu zařízení je každý kód skenován v různých bodech. Minimalizují se tak chyby skenování způsobené znečištěním nebo poškozením kódu.

Také páska čárových kódů je přizpůsobena pro použití v průmyslovém prostředí. Jedná se o samolepicí plastovou pásku s extrémní životností (včetně odolnosti proti UV záření a mechanické odolnosti). Natištěné hodnoty polohy se snadno čtou a usnadňují manipulaci.

Vždy rychlá a snadná montáž

Promyšlený rychlovýměnný systém upevnění je zárukou snadné montáže zařízení FBPS 600i. Zařízení se připevní k upínacímu držáku pomocí dobře přístupného šroubu, takže je rychlá nejen samotná montáž, ale i výměna v případě nutné údržby. Díky širokému pracovnímu úhlu 50–170 mm lze navíc systém FBPS 600i snadno integrovat do stávajícího systému.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář