Napájení elektrických vozidel – ochrana nabíjecích stanic od ETI

Datum 22.03.2022

Foto: ETI

Elektromobilita je nedílnou součástí dnešní doby. S tím je napřímo spojené rozšiřování infrastruktury ve formě nabíjecích stanic pro elektromobily. Na tyto stanice jsou však kladené jisté nároky a požadavky příslušných norem, konkrétně ČSN 33 2000-7-722 (IEC 60364-7-722).

Tato norma udává, že každé připojovací místo se zásuvkou či konektorem pro vozidla dle souboru IEC 62196 musí být opatřena proudovým chráničem typu B, nebo chráničem typu A ve spojení se zařízením pro detekci stejnosměrného únikového proudu.

Jelikož nejsou chrániče typu B kvůli jejich technologii cenově nejpřívětivější, je možné namísto nich použít zmíněné chrániče typu A s doplňující detekcí stejnosměrného proudu. Co se týče klasických parametrů chrániče, musí chránič splňovat jmenovitý unikající proud nepřesahující 30mA.

Společnost ETI má pro tyto účely v nabídce proudové chrániče s názvem EFI eV určené přímo pro tyto účely. Jedná se o chrániče typu A s detekcí hladkého stejnosměrného proudu nad 6mA, čímž splňují požadavky výše zmíněné normy a je možné je použít pro ochranu v nabíjecích stanicích.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář