Optické komponenty Telegärtner jako základ kvalitní infrastruktury

Datum 24.03.2022

Telegärtner, jehož výhradním dodavatelem pro ČR a SR je Elektro-System-Technik s.r.o., je specialistou na systémové komponenty pro strukturovanou kabeláž měděných a optických sítí. Hlavním výrobním programem jsou konektory, které se vyrábějí v počtu několika miliónů kusů ročně v 11 výrobních závodech po celém světě a jsou pro zákazníky vždy první volbou.

Rychlost přenosu je až na druhém místě 

Poskytovatelé internetového připojení nabízejí stále větší přenosové rychlosti, ale zavírají oči nad tím, že kabeláž použitá v obytných budovách už není schopna takové rychlosti dat přenášet. Pouze vysoce kvalitní optické kabely, zásuvky a rozvodné komponenty zajistí, že připojená konečná zařízení mohou plně využít kapacitu poskytovanou „zvenčí“.

Kvalitní infrastruktura je základ

Triple play (televize, telefon a internet pomocí stejného připojení), Video on Demand nebo DSL linky vyžadují výkonnou infrastrukturu. Starší kabeláž po celá desetiletí narůstala a dnes už často nevyhovuje. Je tak logické, že se výkonná optická kabeláž typu WAN dále rozšiřuje a je stále blíž konečnému uživateli – jako Fiber to the Home (FTTH), jinými slovy „optické vlákno až domů“ nebo Fiber to the Building (FTTB), což je volně přeloženo jako „optické vlákno až do budovy“. 

Označení FTTH a FTTB platí pro široké produktové portfolio optických couplerů, optických vláken, optických konektorů, a dokonce koaxiálních konektorů a aplikačně specifických konektorů RJ45 pro kanceláře, domácnosti a průmyslové použití. Všeobecné označení pro různé aplikace optických vláken je FTTx. 

Jedná-li se o modernizaci optické kabeláže v domech, apartmánech nebo rezidenčních jednotkách nabízí Telegärtner ucelené řešení v podobě kabelového systému FITH. 

Různé aplikace optických vláken (FTTx).

Kabelový systém Telegärtner FITH 

Rychle, čistě a jednoduše! Velkou výhodou předem osazených připojovacích zásuvek FITH OAD/S je rychlá a snadná montáž, a tak není potřeba se například v bytových jednotkách dlouho zdržovat. Při použití zásuvek FITH OAD/S nepotřebujeme drahé nářadí ani měřicí přístroje. Systém FITH se skládá z několika produktů: předem osazených zásuvkových jednotek OAD/S, 19“ patch panelů, nástěnného optického rozváděče a optického spojovacího boxu MICRO. Více najdete v brožuře Datavoice Home.

Předem osazené připojovací zásuvky Telegärtner.
19“ patch panely Telegärtner.
Nástěnný optický rozvaděč Telegärtner.
Optický spojovací box Micro.

Záruka DataVoice PLUS 25

Celá strukturovaná kabeláž Telegärtner si i desítky let po instalaci spolehlivě zachová hodnoty požadované normou. Telegärtner proto poskytuje záruku 25 let (tzv. „DataVoice PLUS 25“).

Obraťte se na nás s důvěrou

Potřebujete podrobnější informace o produktech Telegärtner? Poptáváte vhodné řešení pro váš projekt? Obraťte se na nás s důvěrou! Tel. 266 090 711, e-mail: obchod@est-praha.cz nebo navštivte stránky www.est-praha.cz.

Výhradní zastoupení značky Telegärtner v ČR a SR

Produkty Telegärtner, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh výhradně dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany. T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.cz, www.est-praha.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář