CW 800 E – velký silák pro protahování těžkých kabelů

Datum 25.03.2022

Tam, kde je potřeba velká tažná síla pro tažení jednoho nebo několika těžkých kabelů vodorovně, tam, kde by bylo potřeba deseti osob na tažení kabelu, stačí teď jen jedna osoba a naviják CW 800 E. 

Firma RUNPOTEC, specialista na protahování, odvíjení a tažení kabelů, nabízí extra silný naviják CW 800 E (obj. č. 10148), který vyvine tažnou sílu až 10 osob! Při rychlosti navíjení 4 m/min vyvine sílu až 800 kg a při rychlosti 8 m/min až 400 kg.

Naviják lze pevně ukotvit pomocí šroubů, nebo přiloženým popruhem. Praktickým rozšířením navijáku je montážní lišta s kladkou (obj. č. 20622, příp. 10138 – sada naviják + lišta), která možnosti upevnění rozšiřuje – můžete ji zavěsit na přípojné zařízení auta (kouli), namontovat vodorovně nebo svisle např. na zeď a následně pak naviják jednoduše nasadit a upevnit dvěma fixačními kolíčky.

Pevné lano z polyesteru v různých délkách a průměrech.

Nezbytné doplňky pro efektivní práci s navijákem

K tažení kabelů je velmi vhodné pevné lano z polyesteru, které nabízíme v různých průměrech a délkách na cívkách nebo ocelových navíjecích rámech. RUNPOTEC doporučuje pro vodorovné tažení kabelů používat otáčivý spojovací kolíček. Snižuje tření a šetří kabel i celý tažný systém.

Spojovací kolíček zajistí otáčivé spojení.

Pro spolehlivé a pevné uchycení kabelů slouží kabelové samosvěrné nerezové punčošky. Díky otáčivému zakončení se kabel nekroutí. Vybírat můžete punčochy pro různé průměry kabelu a s různou délkou. Mimo tuto speciální nerezovou punčošku pro CW 800 E máme v sortimentu i další punčošky s různým zakončením: se závitem, s háčkem (Runpo Z), se smyčkou, nebo praktické punčochy Runpofix s ochrannou špičkou, díky které můžete protahovat bez poškození i kabely opatřené konektory.

Nerezová punčoška pro pevné uchycení kabelu.

Skvělými doplňky k tažení kabelů pomocí navijáku CW 800 E jsou robustní kabelové vodicí kladky. Je vhodné je použít na místech, kde je třeba šetrně a s co nejmenším mechanickým odporem protáhnout kabel – např. v šachtách, kabelový trasách, na sloupech či rozích. Řetězec kabelových vodicích kladek je možné rozšířit o další kladky nebo prvky. Lehká a robustní konstrukce snižuje potřebnou tažnou sílu. Kvalitní zátěžové kladky z hliníku s kuličkovými ložisky a práškově lakovaný ocelový rám zaručují dlouhou životnost a nosnost až 1500 kg.

Kladky pro šetrné a bezpečné protahování kabelů.

Kde najdete podrobné informace?

Podrobné informace o všech produktech RUNPOTEC najdete v hlavním katalogu RUNPOTEC. Produkty můžete koupit ve velkoobchodech elektro nebo přímo v našem e-shopu.

Produkty RUNPOTEC, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh výhradně dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany. T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.cz, www.est-praha.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář