Silný růst společnosti LAPP 

Datum 26.03.2022

Společnost LAPP, světový lídr na trhu integrovaných řešení v oblasti kabelové a spojovací techniky se sídlem v německém Stuttgartu, zakončila hospodářský rok 2020/21 (od 1. října do 30. září) mimořádně silným růstem. Obrat rodinné společnosti vzrostl o 26,1 procenta na 1 423 milionů eur. Celosvětový počet zaměstnanců se k datu účetní závěrky 30. září zvýšil o 7,2 procenta na 4 586 a zisk před zdaněním (EBT) se zvýšil o 177 procent na 82 milionů eur. 

“Jsme vítězi digitální transformace. Během pandemie jsme v tomto ohledu silně pokročili v našich firemních procesech. Díky silnému globálnímu týmu a našemu inovativnímu portfoliu jsme tak byli schopni ještě rychleji reagovat na požadavky trhu. Jsme agilní a inovativní a budeme důsledně pokračovat v našem kurzu vytváření hodnot a udržitelného růstu,” vysvětluje Andreas Lapp, předseda představenstva společnosti Lapp Holding AG, a dodává: “Velmi nám pomohla skutečnost, že jsme během pandemie nemuseli uzavřít žádnou společnost skupiny Lapp.” 

Hospodářské výsledky společnosti LAPP Czech Republic s.r.o. 

Hospodářské výsledky společnosti LAPP Czech Republic byly v roce 2020/21 ovlivněny významným oživením poptávky zejména v druhé polovině hospodářského roku souvisejícím s celosvětovým ústupem pandemie COVID. Zejména poslední čtvrtletí předčilo všechna očekávání, tržby narostly ve srovnání s rokem předešlým o desítky procent. Celkové tržby byly také pozitivně ovlivněny růstem ceny mědi, která byla na začátku roku obchodována za 560 eur/100 kg a na konci roku za 800 eur/100 kg. Vliv na výsledky mělo také nezbytné zvýšení cen v červnu 2021, které bude pokračovat a ovlivňovat tržby také v dalším hospodářském roce. Růst tržeb v celkové výši 14 procent byl dán 20procentním růstem tržeb za vlastní výrobky a služby a 12procentním růstem za prodej zboží. 

V tomto hospodářském roce očekává společnost významný růst tržeb, jak v prodeji zboží, tak zejména v prodeji vlastních výrobků a služeb. Prodej zboží bude ovlivněn i nadále vysokou cenou mědi, dalším růstem cen a zejména udržením vysoké poptávky. Rozšířením výrobních kapacit a přesunem výroby z jiných evropských zemí se zvýší tržby z prodeje vlastních výrobků o minimálně 50 procent. 

„Nejvýznamnější změnou bude dostavba nové výrobní haly, která umožní zvýšení kapacity stávajících prostorů na výrobu kabelové konfekce neboli kompletního kabelového řešení na míru. Kromě výroby kabelových svazků zde bude prostor a technologie i pro výrobu konfekcionovaných servokabelů nebo expanzivní obor e-mobility. „Rádi bychom v následujících letech navýšili počet zaměstnanců o několik stovek,“ říká René Sedlák, jednatel společnosti LAPP Czech Republic a dodává: „Bohužel v reakci na nepředvídatelnou situaci na Ukrajině a s tím související nově vzniklou celosvětovou situaci v oblasti zdrojů, obchodu a v neposlední řadě mezinárodních i lidských vztahů, mohu jen stěží předvídat další vývoj. Můžu se však osobně zaručit, že společně se svými kolegy uděláme maximum pro to, abychom dostáli svým závazkům vůči našim zákazníkům a zároveň podpořili jistotu a férové pracovní podmínky zaměstnanců, jak jsou u nás zvyklí,“ zakončuje své vyjádření René Sedlák. 

Společnost LAPP Czech Republic s.r.o. si i nadále zachovává čelní postavení v oblasti distribuce průmyslových kabelů a kabelového příslušenství na českém a slovenském trhu a v oblasti výroby kabelové konfekce v rámci evropských výrobních aktivit skupiny LAPP. 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář