Půjčovna Hertz nakoupí až 65 000 elektromobilů od společnosti Polestar

Datum 05.04.2022

V autopůjčovně Hertz si brzy budete moct půjčit elektromobil Polestar 2. Foto: Polestar

Autopůjčovna Hertz v příštích pěti letech hodlá nakoupit až 65 000 elektromobilů švédského výrobce Polestar jak včera obě společnosti oznámily. Společnost Hertz se už v minulém roce rozhodla nakoupit 100 000 elektromobilů značky Tesla.

Šéf Polestaru Thomas Ingenlath dříve pro Automotive News Europe uvedl, že cílem pro rok 2022 je prodat 65 000 vozů. Podle prodejních údajů, které společnost zveřejnila letos v lednu, prodal Polestar vloni 29 000 vozů, což představovalo 185% nárůst oproti roku 2020.

Hertz má zájem právě o model Polestar 2, což jeden ze dvou vozů, které jsou v současné době na trhu. Tento model je vybaven informačním a zábavním systémem s operačním systémem Android Automotive OS, který obsahuje vestavěné aplikace Google, a podle společnosti má odhadovaný dojezd 270 km na jedno nabití. Společnost Polestar oznámila, že do roku 2024 plánuje rozšířit svou nabídku dvou vozů o středně velké SUV, kompaktní SUV a sportovní sedan a také o koncepční vůz Polestar O2, což má být podle uvedení firmy elektrický roadster.

Elektromobil Polestar 2. Foto: Polestar

Nejdříve budou elektromobily Polestar dostupné pro zákazníky půjčovny Hertz v Evropě. Na našem kontinentu budou k dispozici už koncem jara. Do USA a Austrálie budou dodávány až koncem tohoto roku.

Nejdříve budou tyto elektrické vozy dostupné pro zákazníky půjčovny Hertz v Evropě. Na našem kontinentu budou k dispozici už koncem jara. Do USA a Austrálie budou dodávány až koncem tohoto roku. Prodej automobilů Polestar autopůjčovně Hertz rovněž pomůže představit elektromobily širší veřejnosti. V minulosti se automobilky, které chtěly prorazit na novém trhu, snažily prodávat své vozy půjčovnám jako způsob, jak představit své vozy širšímu okruhu zákazníků a v podstatě jim dát možnost prodloužené testovací jízdy.

Polestar byl v minulosti spjat se společnosti Volvo. Byla to něco jako skandinávská verze divize AMG od Mercedesu, nebo divize M od BMW, ale v roce 2017 se od Volva vyčlenila a nyní se etablovala jako samostatná značka elektromobilů, ačkoli podle společnosti “využívá specifické technologické a technické synergie se společností Volvo Cars a díky tomu těží z významných úspor z rozsahu”.

Polestar je nadál spoluvlastněn společností Volvo a mateřskou společností Volva, holdingovou skupinou Geely, která se zaměřuje na automobilový průmysl. Ta nedávno zveřejnila plány na vstup na burzu v rámci transakce, jejíž uzavření se očekává v polovině roku 2022.

Ondřej Novák
zdroj: tisková zpráva společnosti Polestar

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář