Spolehlivá solární řešení od společnosti LAPP

Datum 11.04.2022

Foto: Lapp

Fotovoltaické systémy jsou obvykle v provozu 20 a více let, a přitom musí odolávat větru a ostatním povětrnostním vlivům. Společnost LAPP má pro tyto náročné požadavky nejen rozsáhlé portfolio výrobků, ale také specifickou nabídku logistiky a služeb pro konkrétní zákazníky. Společnost se také intenzivně podílí na výzkumných projektech. Společnost LAPP představí svá komplexní solární řešení na míru ve dnech 11. až 13. května 2022 na veletrhu Intersolar Europe 2022 v Mnichově (hala A3, stánek 440). 

Moderní fotovoltaické systémy generují výrazně vyšší výkon než před několika lety. Vysoké systémové napětí však také vyžaduje výkonnější a odolnější typy kabelů a komponentů z vysoce kvalitních materiálů. To se netýká pouze rozsáhlých systémů od dodavatelů energií, ale i systémů pro rodinné domy. Společnost LAPP, světový lídr v oblasti integrovaných řešení kabelové a spojovací techniky, má pro své zákazníky speciálně přizpůsobenou nabídku produktů pro kompletní fotovoltaickou kabeláž od střechy až po suterén, od výroby energie až po její dodávku. 

Patří sem solární kabely ÖLFLEX® pro kabeláž solárních modulů nebo modulových řad, které jsou nejen odolné proti plameni a bezhalogenové, ale díky zesíťovaným materiálům pláště také odolné vůči ozónu a UV záření. 

Kromě toho portfolio zahrnuje: 

  • velké robustní kabely pro přímé uložení do země pro přívod energie do distribuční sítě u dodavatele energie, 
  • optické kabely pro datovou komunikaci, 
  • plastové konektory EPIC® SOLAR odolné proti UV záření, 
  • kabelové vývodky SKINTOP® SOLAR, 
  • označovací systémy FLEXIMARK®. 

Testováno a nekompromisně zkoušeno 

Všechny komponenty jsou mimořádně trvanlivé, robustní a extrémně flexibilní. K zajištění kvality provedla společnost LAPP v úzké spolupráci s uživateli, TÜV a severoamerickým schvalovacím institutem UL řadu testů a výkonnostních zkoušek. Všechny výrobky jsou připraveny k použití po celém světě a jsou v souladu se směrnicí RoHS. 

“K dispozici je také rozsáhlá nabídka služeb společnosti LAPP,” říká Ralph Bönnemann, projektový manažer pro obnovitelné zdroje energie ve společnosti LAPP a dodává: “Naše mezinárodní projektové týmy radí našim zákazníkům nejen při plánování a realizaci fotovoltaických systémů, ale také řídí logistiku tak, aby potřebné komponenty dorazily na místo přesně na čas. V případě potřeby nabízíme také podporu při celním odbavení.“ 

Konektory pro výzkumné projekty 

V zájmu dalšího rozšiřování obnovitelných zdrojů energie se LAPP také podílí na výzkumných projektech. Výzkumný projekt s názvem “Fotovoltaika integrovaná do budov”, financovaný německým Spolkovým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, se pod vedením Fraunhoferova institutu pro solární energetické systémy ISE ve Freiburgu zabývá integrací solárních modulů do fasád. Společnost LAPP se na něm podílí vývojem robustního konektoru, který usnadňuje montáž a zapojení. LAPP se také hodlá podílet na dalším výzkumném projektu Fraunhoferova institutu s názvem “Baldachin”, který probíhá od poloviny loňského roku. Společnost LAPP nedávno předložila federální vládě žádost o financování. Cílem je vyvinout inovativní.

Lucie Dvořáková

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář