Létající selfie dron místo selfie tyče

Datum 03.05.2022

Foto: Snap

Létající fotoaparát je nejnovější verzí společnosti Snap. Její malý žlutý dron s názvem Pixy je společností popisován jako “volně létající pomocník”, který může lidem pomoci pořizovat selfie bez selfie tyče.

Zatím je k dispozici zákazníkům ve Francii a USA, kde jsou zákony týkající se používání dronů mírnější než v mnoha jiných zemích. Kromě jiných sociálních sítí je určen především pro uživatele sociální platformy Snapchat.

Pixy funguje samostatně a za letu pořizuje videozáznamy, které se pak bezdrátově přenášejí a ukládají do aplikace. Hmotnost dronu je 100 gramů a po ukončení letu přistane selfie dron ve Vaší dlani. Přestože se Snapchatu nedostává takové pozornosti jako jiným sociálním sítím, jako je Facebook nebo Twitter, zůstává nesmírně populární.

Snapchat má 300 milionů aktivních uživatelů denně po celém světě. Tvrdí také, že oslovuje více než 75 % osob ve věku 13-34 let ve více než 20 zemích. Novinka od Pixy má cenovku 229,99 amerických dolarů, jak se uvádí na oficiálních stránkách společnosti Snap.

Do společnosti Pixy se zatím vkládají velké naděje, protože průmysl i široká veřejnost si drony stále více oblíbila. Ovšem jestli je právě takový dron něco, co se na trhu uchytí, uvidí čas.

Milan Matějíček
zdroj: Snap

Napsat komentář