Systém přípojnic WÖHNER – Efektivní řešení rozvodů nízkého napětí

Datum 12.07.2022

Amir Rezaii Architects, Hamburg © 2014 by Jörg Hempel; www.joerg-hempel-com

Ať už konstruujete nový rozváděč, nebo revitalizujete starší rozvodnu, jedním z úkonů, které je potřeba vyřešit, je způsob distribuce elektrické energie. Společnost Wöhner, která je předním leaderem ve vývoji a výrobě komponentů pro rozváděče, nabízí efektivní řešení, při dodržení požadavků na maximální bezpečnost a vysokou spolehlivost. K tomu všemu poskytuje precizní propracovaný design, který je často u konkurenčních produktů bohužel opomíjený.

Design není pouze to, co vidíme jako první při otevření rozváděče – design odráží i propracovanost, a tedy i funkcionalitu systému do posledního detailu, zaručuje jeho bezchybný chod, což je přesně to, co od řešení rozvodu elektrické energie očekáváme především a co očekáváme běžně jako samozřejmé.

Dokladem spolehlivosti a důvěryhodnosti produktů společnosti Wöhner je více než 100 různých patentů na výrobky, které jsou společností navrhovány a vyráběny. S produkty Wöhner se tak setkáte prakticky v rozváděčích po celém světě v segmentech distribuce elektrické energie, řídicích systémech a obnovitelných zdrojích.

Představme si nyní stručně přehled řešení nejpoužívanějších systémů společnosti Wöhner.

Systém CrossBoard. Foto: GHV Trading

Systém CrossBoard

Nejnovější přírůstek systémů přípojnic sestávající se ze základní modulární desky CrossBoard která splňuje krytí IP20 již z výroby díky své konstrukci. Perforovaný plast, uvnitř kterého se nacházejí 3 izolované a zakrytované měděné přípojnice, můžete dostat v délkách od 225 mm až do 1100 mm. Tento systém je pak již po „vytažení z krabice“ připraven k osazení celou řadou modulárních komponent Wöhner a to až do celkového proudu 160 A. Kompletní nabídku systému CrossBoard naleznete na webových stránkách www.ghvtrading.cz v sekci Komponenty pro rozváděče.

Systémy 30Compact a 60Classic

Mezi nejčastěji používané systémy pak řadíme 30Compact s roztečí přípojnic 30 mm řešící rozvody proudu do 360 A a 60Classic s roztečí přípojnic 60 mm pro rozvody proudu až do 2500 A.
Konkrétně systém 30Compact se nejvíce využívá tam, kde proudová kapacita do 360 A bude dostačující a je kladen důraz spíše na úsporu prostoru, jelikož jeho konstrukční šířka činí pouze 160 mm. Navíc je možné řešit jej 3- nebo 5- pólově, tedy v rámci držáků přípojnic uchytit i přípojnice pro PE a N vodiče.
Použití systému 60Classic je pak voleno v aplikacích, kdy není kladen primární důraz na úsporu místa, i když svou konstrukcí je i tak velmi kompaktní, ale spíše se klade důraz na univerzálnost z hlediska možností použití systému, a hlavně na svou proudovou kapacitu a to až 2500 A. Rozmanité portfolio pak nabízí obrovský výběr komponent, efektivní a snadné zakrytování pro dosažení potřebného krytí a univerzálnost jako například možnost volby vývodů shora či zespod. 

Do obrovského portfolia výrobce Wöhner pak spadá i systém 185Power s roztečí přípojnic 185 mm pro rozvody do 2100 A nebo tzv. Centrální napájecí jednotka řešící rozvody až do 4000 A. Samozřejmostí je pak také rozmanitý výběr z panelových přístrojů pro uchycení na montážní panel rozváděče nebo na DIN lištu.

Opět je nutno zmínit, že kompletní nabídku všech systémů naleznete na webových stránkách www.ghvtrading.cz v sekci Komponenty pro rozváděče. Celý systém ale i další řešení, které vás budou zajímat, vám rádi představíme, jak osobně, tak i online ať už telefonicky či prostřednictvím videokonference.

Jakub Gala

GHV Trading, spol. s r.o.:
Tel.:  +420 541 235 532
E-mail: ghv@ghvtrading.cz
www.ghvtrading.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář