Elektrotechnická výstava v Ostravě bude už za dva měsíce

Datum 15.07.2022

Trojhalí Karolina v Ostravě. Foto: René Pajurek

Elektrotechnická výstava, která je určená jak pro odborníky v oboru, tak pro širokou veřejnost, se bude konat už za dva měsíce v monumentální dvojhale Elektrocentrály III, která je součástí Trojhalí Karolina. Termín konání výstavy je od 20. do 22. září a vstup na ni bude zcela zdarma.

V dnešní době úspor na výstavě možná najdete řešení jak ve svých domácnostech, kancelářích či na úřadech ušetřit. Záštitu nad touto výstavou převzal 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucka.

Těší nás zájem společností z ČR, Slovenska i Polska, které chtějí prezentovat své produkty. Výstava bude pro všechny odborníky oboru elektro, ale i pro širokou veřejnost, pro zastupitelé městských a obecních úřadů, pro fanoušky elektromobility, obnovitelných zdrojů, smart technologií. V odpoledních hodinách se prostor pro odborné přednášky změní na podium s hudebním programem. Chybět nebudou ani  předváděcí jízdy novým Enyaqem iV RS Coupé od Auto Heller.

Výstava se bude konat vždy jednou za dva roky. V průběhu všech tří dnů budou různé přednášky na tato témata:

  • 20.9. – DEN ELEKTROMOBILITY A OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ + orchestr GOSO
  • 21.9. – DEN ROZVADĚČŮ A MĚŘENÍ + skupina ACOUSTICA
  • 22.9. – DEN OSVĚTLENÍ A CHYTRÉ DOMÁCNOSTI + kapela Bandaband

Seznam vystavovatelů neustále roste. Generální partner celé akce je společnost působící na trhu obnovitelných zdrojů energie a jejího financování Energetický Holding Malina, který uzavřel nejvyšší obchod ve své historii: nechal si vyrobit 8 tisíc lithiových baterií v hodnotě 1 miliardy korun, přičemž každá z baterií má kapacitu 10 kWh. Jedná se o výrobce solárních panelů a přidružených technologií, díky čemuž jsou schopni zajistit neomezenou výrobní a montážní kapacitu. Holding Malina tak dokáže zajistit výrobky pro fotovoltaické elektrárny a uspokojit stoupající poptávku zákazníků do konce roku 2022.

Společnost Testo zaujme všechny, kteří se zajímají o ruční přenosné přístroje pro měření teploty, vlhkosti, tlaku a rychlosti proudění vzduchu, převodníky těchto veličin, přístroje pro měření otáček, osvětlení, hluku, analýzy spalin, detekce úniku plynu, přístroje pro servis chladicích a klimatizačních zařízení, termografii, měřicí systémy se sběrem dat a přístroje pro měření elektrických veličin.

Společnost Legrand nabízí přes 300.000 produktů v oblasti řízení osvětlení, vytápění, správy datových sítí apod., díky čemuž můžou nabídnout široký výběr řešení na míru pro komerční, průmyslové a rezidenční projekty. Na stánku v Ostravě Legrand bude prezentovat průřez sortimentem s důrazem na novinky. Můžete se těšit na nové řady ovládacích přístrojů Living Now, Niloé Step a ukážeme Valena Life v černém provedení. Z oblasti přístrojů pro komerční projekty bude na stánku k vidění nový Mosaic. Zájemce o chytré bydlení jistě zaujme řešení Legrand Smart Home.

Další z vystavovatelů bude společnost NOARK Electric, což je celosvětová firma s globálním působením zabývající se vývojem, výrobou a distribucí elektrotechnických přístrojů a komponentů. V jejich nabídce jsou instalační přístroje, rozvodnice, průmyslové přístroje, kompaktní a vzduchové jističe, komponenty pro fotovoltaiku jako jsou jističe, pojistkové odpojovače, svodiče přepětí a vypínače.

Firma s více než stoletou tradicí Schrack Technik (založena již v roce 1920 Dr. Eduardem Schrackem) bude také se svým autem součástí výstavy. Ve střední a východní Evropě se stal Schrack Technik nejdůležitějším koncernem pro elektrotechniku. Jejich portfolio produktů zahrnuje několik klíčových pilířů: energie, průmysl, budovy, zařízení, data, kabely, svítidla a fotovoltaické aplikace. Dále skříňové rozvaděče, relé, jističe, spínací přístroje, proudové chrániče, datové technologie, ale také na nouzové osvětlení a datové produkty.

Jako výrobce měřící techniky pro měření od zásuvky až po elektrárny se na elektrotechnické výstavě Volty.cz představí společnost Megger. Ta se zabývá vývojem a výrobou zkušebních a měřicích přístrojů, kterými se provádí elektrická měření preventivní údržby a napomáhají k řešení problémů a k měření před uvedením do provozu. Produkty a služby Megger řeší náročné aplikace měření v celém energetickém průmyslu od výroby energie až po zásuvky ve vaší domácnosti. Zahrnuje přístroje pro měření v elektroinstalacích, kabelovou měřící techniku, VN zkušební zdroje, testery traf, vypínačů, elektrických ochran, elektrických instalací, baterií a analyzátory kvality elektrické energie.

Společnost Murrelektronik bude představovat široký sortiment produktů pro zajištění spolehlivého napájení strojů a zařízení, modulů pro zpracování signálů, signalizačních a propojovacích jednotek, jednotek vzdálených vstupů a výstupů jak pasivních, tak i aktivních pro průmyslové sběrnice a velké množství variant propojovací kabeláže a konektorů. 

GHV Trading patří mezi malé rodinné firmy působící na českém i slovenském trhu již od roku 1991, udávající směr v přenosné měřicí a testovací technice i komponentech pro rozváděče. U ní se na stánku můžete dozvědět o měřicích transformátorech proudu, sběrnicových systémech, hlídačích izolačního stavu či o analyzátorech kvality sítě. Budou tam i laboratorní měřicí přístroje, přístroje pro revizní techniky a další provozní měřicí a testovací přístroje. Na výstavě s nimi můžete prokonzultovat výběr vhodných zařízení nebo zapojení.

Společnost TECHSYS představí svá řešení pro oblast energetiky, se zvláštním zaměřením na problematiku monitorování a řízení zdrojů (včetně těch obnovitelných) a objektů distribučních sítí – transformačních a spínacích stanic a spínacích a regulačních bodů v sítích vn (dálkově ovládané úsečníky, reclosery) a nn (linkové kondicionéry). Zajímají-li vás témata monitorování a řízení OZE, včetně připojené akumulace i spotřeby elektrické energie, chcete-li se něco dozvědět o službách výkonové rovnováhy (SVR) nebo regulace napětí a jalového výkonu na předacím místě k síti regionálního distributora nebo je pro vás neznámou funkce agregátora, můžete odpovědi najít na stánku této společnosti.

Společnost KIWA předvede přepěťové ochrany (SPD – Surge Protective Devices) všech standardních kategorií nízkého napětí, které vyvíjí a vyrábí. Všechny jejich výrobky jsou vyráběny moderními výrobními postupy s nejvyšším stupněm kontroly kvality, čímž se dosahuje jejich vysoká spolehlivost a bezpečnost při jejich použití. 

Sectron kromě toho, že působí v oboru bezdrátových technologií již 27 let jako distributor GSM / UMTS / LTE / GPS / GLONASS modulů, modemů a routerů, je rovněž český výrobce antén, kabelů a dalšího příslušenství. S jejich výrobky se můžete také podrobněji seznámit na nové elektrotechnické výstavě v Ostravě.

Elektro Bečov představí na výstavě svůj výrobní program, který se skládá z výroby elektrotechnických součástek a komponentů. Jedná se o program řadových svorek s příslušenstvím, elektronických modulů, zemnicích svorek, ekvipotenciálních a odbočovacích svorkovnic, svorkovnic stožárů veřejného osvětlení a další upevňovací elektroinstalační materiál. 

NKT bude na nové ostravské výstavě prezentovat kabely instalační a flexibilní, silové, pro střední i velmi vysoké napětí i kabely vyráběné na zakázku. Kabely NKT přivádějí energii do rodinných domů, bytových, komerčních i průmyslových budov, elektráren i větrných farem. 

Nové elektrické vozy v ostravském Trojhalí vystaví společnost CarTec, zastupující značku BMW. Elektrote­chnická výstava v Ostravě bude opravdu pe­strá a inspirativní i pro laickou veřejnost.

René Pajurek

Napsat komentář