Univerzální tlačítko na míru, řídicí jednotka hotelových pokojů a bytů a další

Datum 11.08.2022

Večerní světlená nálada v kuchyni a jídelně. Foto: Loxone

Loxone představil největší novinky letošního roku. Dotykové tlačítko Touch Pure Flex odpovídá zejména na individuální potřeby hotelů. Možnosti inteligentní automatizace rozšiřuje i malá řídicí jednotka Miniserver Compact. Nové produkty doplňuje i vylepšený software.

Koncept ovládání místnosti jedním dotykovým tlačítkem je pro Loxone typický. Tlačítka Loxone Touch se proto prodaly již miliony kusů. Je to snadné – jedno tlačítko, pět dotykových ploch. Uprostřed ovládání osvětlení, pravá rohová tlačítka na hudbu, levá na stínění. Je to okamžitě pochopitelné, v každé místnosti stejně a vyřeší 90 % ovládání. Pro těch zbylých 10 % (např. úprava teplotních režimů) je vždy k dispozici aplikace. 

Novým produktem Touch Pure Flex reaguje Loxone na potřeby prostorů, kde jsou zcela jiné potřeby a ovládání tudíž nelze takto sjednotit.. Dokazuje, že všude lze nabídnout jednoduchý koncept ovládání. Pokud se třeba host hotelu ubytuje na jednu noc, bude pro něj praktičtější samovysvětlující tlačítko na zdi, aby si mohl ztlumit světla či přisvítit, stáhnout žaluzie nebo třeba zapnout klimatizaci, než zástupy tlačítek a ovladačů nebo dokonce tablet s aplikací.

Touch Pure Flex sloužící jako zvonek.

Touch Pure Flex – tlačítko na míru

Svou všestranností je novinka vhodná především do hotelů a kanceláří, kde se denně pohybuje spousta lidí, kteří potřebují ovládat nejrůznější technologie. Na až 14 dotykových ploch lze vybrat libovolné ikony (v nabídce jich je přes 200) a přiřadit jim libovolné funkce. Možnosti konfigurace jsou prakticky nekonečné.

Příklad hotelového pokoje: Jednotlivými dotykovými plochami si host upraví osvětlení, uvede pokoj do režimu „Nerušit“, vyžádá příchod personálu, zapne stropní ventilátor, klimatizaci, ovládá teplotu, zapne hudbu, nastaví její hlasitost nebo změní playlist. Díky ikonám je vše hned naprosto jasné.

K dispozici je bílé a antracitové provedení v drátové variantě Tree i bezdrátové Air. U antracitové barvy lze navíc volitelně přidat fluorescenční podsvícení ikon. Touch Pure Flex zaujme svou elegancí danou skleněným povrchem se saténovým vzhledem. Ikony jsou laserově vypálené. Snadnou orientaci na tlačítku ještě podtrhává maticový LED displej a tři stavové LED. A jak je u tlačítek od Loxone zvykem, slouží i jako senzor teploty a vlhkosti. Mimo jiné je lze spojit s Intercomem i kódovou klávesnicí a vytvořit tak flexibilní přístupové centrum objektu.

Více o Touch Pure Flex zde.
Bílý Touch Pure Flex na stěně.

Miniserver Compact spojuje to nejdůležitější pro hotely a bytové domy

Pamatujete si hlášku populárního čerta z pohádky Princezna ze mlejna? „Já jsem malej, ale šikovnej“. Kdyby nová řídicí jednotka Miniserver Compact uměla mluvit, pravděpodobně by zněla velmi podobně. V malém provedení (6 pozic na DIN liště) nabízí plejádu funkcí, díky nimž si poradí s mnoha úkoly inteligentní automatizace.

Novinka v sobě podporou technologií Tree (sběrnice pro komunikaci s periferiemi), Air (bezdrátová komunikace s periferiemi) i Link (sběrnice pro rozšiřující moduly), rozhraními, vstupy a výstupy spojuje Miniserver (řídicí jednotka), Tree Extension, Air Base Extension a dokonce i Audioserver! Je to celkem třetí přírůstek do rodiny Miniserverů.

Více o Miniserveru Compact zde
Antracitový Touch Pure Flex na stěně.

Podle vlastních potřeb

Vývoji produktů přitom výrazně přispělo poznání reálných potřeb pohostinství v praxi. Před lety vznikl první Loxone Miniserver poté, co zakladatelé společnosti nemohli najít vhodné řešení automatizace pro jejich domy. A teď Loxone staví v rakouském Kollerschlagu velký areál a centrum inteligentní automatizace, které kromě prostor spojených s chodem firmy nabídne i hotel a restauraci. Při plánování vyšlo najevo, jaké produkty by chytrou elektroinstalaci komplexu ještě vylepšily. Loxone tak přináší na trh řešení, na které sám bezpodmínečně spoléhá ve své obří investici.

Ruku v ruce s vylepšeným softwaremNovinky ze světa hardwaru Loxone pravidelně doplňuje i novými verzemi softwaru. Loxone Config & App 13 přichází s řadou vylepšení jako třeba Intercom Trust, který umožňuje využít jeden Intercom pro několik obytných jednotek. Světelné nálady se nyní umí ovládat automaticky na základě denní doby, osvětlení se tam může měnit v souladu s denním rytmem. Navíc lze do systému snadno integrovat automatickou sekačku Husqvarna. Čerstvých funkcí je mnohem více. Zdokonalení se dočkaly i funkce Audioserveru, chytrého centra ozvučení budovy.

Více o softwaru zde.

Loxone

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář