Elektrodílna v hradecké střední škole dostala nový kabát

Datum 29.08.2022

Foto: Schrack

Nový školní rok – nová odborná učebna. Elektrotechnická firma Schrack Technik zrekonstruovala ve spolupráci s vedením SPŠ, SOŠ a SOU Hradební v Hradci Králové učebnu se zaměřením na výuku silnoproudu a specializovaných softwarových nástrojů. Téměř jeden rok trvající přestavbu firma podpořila částkou 350 000 Kč. Slavnostní otevření se uskuteční v úterý 6. 9. 2022 od 10:30 hodin přímo v areálu střední školy.  

Nové materiálové a provozní vybavení, kreativní design – to vše přinesla roční rekonstrukce. „Učebna je navržena tak, aby studenti drželi krok s moderními trendy a byli dobře připraveni na budoucí zaměstnání,“ zhodnotil výsledek Miroslav Tobyška, ředitel školy. 

Vzájemná spolupráce měla mnohem větší přesah. Studenti si totiž učebnu museli vybojovat. Loni jsme pořádali soutěž, ve které škola zvítězila v konkurenci desíti škol s originálním a funkční projektem „Automatický start elektrocentrály“, dodal Pavel Chroust, jednatel a obchodní ředitel firmy. 

Na modernizaci učebny se podílela také firma MIKROKLIMA s.r.o., dodavatel montážních stolů. „Spolupráce s firmou byla pro nás logickým krokem. Jejich stoly potřebujeme do našich učeben“, míní Marek Zacios, ředitel firmy. 

Slavnostního otevření se zúčastní vedení Královohradeckého kraje a školy, zástupci společností Schrack Technik, MIKROKLIMA s.r.o. a další firmy. 

Eva Pernicová

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář