Elektrikáři, montéři, projektanti. Energetické firmy nabírají nové zaměstnance ve velkém

Datum 13.09.2022

Foto: Energetický Holding Malina

Ceny energií jsou dnes v Česku tématem číslo jedna. Každý dnes řeší, jak snížit své účty za energie. Spolehlivou cestou, jak ušetřit, je pořízení fotovoltaické elektrárny nebo tepelného čerpadla. Poptávka po těchto dvou technologiích raketově roste a se stejnou intenzitou rozšiřují energetické firmy své pracovní týmy. Práce v energetice má velkou budoucnost. A to nejen s ohledem na solární boom, ale především díky nadstandardním platům, řadě benefitům, školení a práci, která rozhodně není nudná. To potvrzuje i Milan Štych, který vede 10 montážních týmů v Energetickém Holdingu Malina.  

“Je skvělé, že u Maliny může každý montážník pracovat blízko bydliště, takže nemusí nikam zdlouhavě dojíždět. Od firmy dostanete všechno, co k práci potřebujete, oblečení, nářadí, mobilní telefon i auto. Velmi často také využívám například MultiSport kartu, která je součástí firemních benefitů,” říká Milan Štych.  

Energetický Holding Malina myslí také na zaškolení a profesní rozvoj svých zaměstnanců. Každý se velmi rychle zaučí a získá dovednosti, jak všechny technické postupy dobře zvládnout.  

„Školíme například bezpečnost práce, práci na střeše, naše postupy při přípravě projektu, instalaci elektrárny nebo jak probíhá servis zařízení. Důležité je představit specifika našich komponentů, protože Malina si většinu z nich sama vyrábí. Zaškolení probíhají ve zkušebním domě,” doplňuje Štych.  

Montážní týmy mají zpravidla tři členy, tvoří ho dva montážníci a jeden elektrikář. Vyřídit jednu instalaci zvládnou obvykle do tří dnů.  

“Zákazníci se nás často doptávají, jak systém funguje, kolik peněz díky fotovoltaice ušetří, za jak dlouho se jim peníze vrátí. I to je součástí práce tým lídra, vysvětlit zákazníkům, jak vše dohromady funguje,” říká Milan Štych z EH Malina.  

Přidejte se do týmu Energetického Holdingu Malina i Vy.   

Důležité je mít řidičský průkaz a v případě kvalifikovaných profesí je dobré znát příslušné vyhlášky a normy. Zkušenosti s montážemi nebo projekcí fotovoltaických elektráren jsou pokaždé velkou výhodou. Vše ostatní vás rychle naučíme a překážky vyřešíme.  

Dejte nám vědět ještě dnes, stačí napsat na e-mail: kontakt@malinagroup.cz  

Energetický Holding Malina a.s. 

Energetický Holding Malina a.s. je mladá firma působící na českém trhu obnovitelných zdrojů, zelené energie a jejího financování. Zajišťuje komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren a tepelných čerpadel, od přípravy projektu, vyřízení dotace, instalace až po servisní práce.  

Narozdíl od ostatních českých firem v tomto oboru není pouze montážní firmou, ale sama řídí výrobu vlastních panelů, střídačů a dalších komponent. Investuje do vývoje a inovativních technologií. 

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář