S prutem nejen na ryby

Datum 30.09.2022

Když se řekne prut, jako první každého napadne ten rybářský. Ty kvalitní jsou pružné, ohebné a velmi odolné proti zlomení. Pokud by takové nebyly, rybáři prostě neuspějí a domů přijdou s prázdnou. Ale víte, že i v oblasti elektroinstalace existují pruty s podobnými vlastnostmi? Rakouský specialista na protahování, odvíjení a tažení kabelů, firma RUNPOTEC nabízí sady unikátních protahovacích prutů RUNPOSTICKS.

Protahovací pruty RUNPOSTICKS jsou vyrobeny pomocí moderní technologie z bazaltových vláken. Ta umožňují extrémní poloměry ohybu, přesto zůstávají pruty tvarově velmi stabilní. Pruty jsou opatřeny ochranným hladkým plastovým pláštěm v barvě podle tvrdosti. RUNPOTEC nabízí dvě sady protahovacích prutů – základní 17dílnou sadu Standard a rozšířenou 19dílnou sadu Comfort. Obě sady obsahují 10 prutů v délce 1 metru: 5 tvrdých prutů v červené barvě, 5 středně tvrdých prutů v černé barvě a 2 měkké pruty ve žluté barvě. Všechny jsou opatřeny závitem RTG 6 mm a díky jednotnému systému závitů můžete pruty mezi sebou libovolně spojovat a dosáhnout tak požadované délky a tvrdosti. Uvedené sady se liší množstvím příslušenství.

A k čemu vlastně takové pruty použít? Vzhledem k uvedené možnosti spojování prutů do libovolné délky jsou velmi vhodné především pro protahování kabelů na delší vzdálenosti např. v podhledech, kabelových šachtách, průchodkách apod. Ale RUNPOTEC myslí i na situace, které zpravidla na stavbách běžně nastávají, a tak v rámci uvedených sad dodává i velmi praktické příslušenství. 

Součástí sady Comfort je speciální nerezový hák, díky kterému překonáte překážky do výšky 8,5 cm. Jeho speciální tvar umožňuje překážky, např. SDK profily, „přeskakovat“ až k požadovanému cíli. Například těžko přístupný kabel za SDK profilem, který jste pomocí háku překonali, pak dokážete snadno a pohodlně přitáhnout. Další součástí sady Comfort je vysoce výkonná nárazuvzdorná LED svítilna s extrémně dlouhou výdrží a se závitem RTG 6 mm, kterou snadno našroubujete na konec prutu. Můžete si tak posvítit i na těžko přístupných místech.

Zapomněli jste v podhledu šroubovák? Nebo vám zapadly kombinačky za dutou stěnu? V tom případě se vám hodí extra silný magnet, díky kterému uzvednete předměty o hmotnosti až 2,5 kg! Nerezový kuličkový řetízek v kombinaci s magnetem umožňuje cílené umístění nebo vedení k otvorům ve stěně. Více ukázek najdete na uvedeném videu.

Magnet i nerezový řetízek jsou součástí obou sad, stejně jako patentovaná špička RUNPOGLEITER, kroužek, háček a závitová spojka. To vše je uloženo v praktickém a odolném textilním pouzdru s popruhem.

Je zřejmé, že kvalitní protahovací pruty vám mohou ušetřit mnoho času a starostí při práci s kabely, ale rovněž v dalších situacích na stavbě. 

Potřebujete vědět více?

Více informací o produktech na stránkách www.runpotec.cz, kde uvedené produkty můžete také zakoupit. Potřebujete podrobnější informace o produktech RUNPOTEC? Obraťte se na nás s důvěrou: +420 266 909 711, obchod@est-praha.cz.

Výhradní zastoupení značky RUNPOTEC v ČR a SR

Produkty RUNPOTEC, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh výhradně dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany, www.est-praha.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář