Generátor obrázků od umělé inteligence DALL-E je nyní dostupný pro všechny

Datum 01.10.2022

Obrázek vygenerovaný umělou inteligencí DALL-E. Zdroj: OpenAI

Umělá inteligence DALL-E vytvářející obraz podle zadaných klíčových slov vzbudila velký zájem veřejnosti už na začátku tohoto roku. Engine tohoto programu nabízí poměrně přesné vykreslení téměř jakéhokoli představitelného popisu. Nyní je tato aplikace k vyzkoušení zdarma.

Jádrem DALL-E je pokročilý model strojového učení vytvořený tak, aby rozuměl přirozenému jazyku (zatím funguje relativně dobře jen v angličtině) a převáděl ho na obraz. Není to první neuronová síť, která se o to pokouší, ale rozhodně je to zatím ta nejschopnější, která byla zpřístupněna široké veřejnosti. Když byla v dubnu 2022 veřejně spuštěna, poptávka po ní byla extrémně vysoká a OpenAI, která jej vymyslela, musela pro netrpělivé testery použít čekací listinu. Nyní se můžete jednoduše zaregistrovat a hned začít vytvářet své často i divoké obrázky. Stačí zadat svou e-mailovou adresu a číslo na mobil, na který okamžitě přijde verifikační kód.

Tohle se vám objeví, když zadáte tato klíčová slova: kitchen, eggs, flowers, sun, window, wooden floor.

Zadavatel slov: Milan Matějíček,
generátor obrazu: DALL-E

Podle OpenAI v současné době DALL-E chrlí více než dva miliony obrázků denně a má přes 1,5 milionu aktivních uživatelů. Společnost uvádí, že zpětná vazba od uživatelů (zejména umělců) pomohla zdokonalit kvalitu obrázků DALL-E. Po použití DALL-E na začátku tohoto roku a dnes se zdá být přesnější a “umělečtější”.

A tohle se vám objeví, když zadáte tato klíčová slova: Greece, sun, beach, yacht, ice cream, dolphin.

Delfín je asi pod vodou a zmrzlina je už mírně roztopená.

Zadavatel slov: Milan Matějíček,
generátor obrazu: DALL-E

Od svého uvedení přidala aplikace DALL-E také nové funkce, jako je například funkce Outpainting, která umožňuje využít umělou inteligenci k rozšíření obrazu za jeho původní hranice. Stále však musíte zadat textovou výzvu, abyste umělé inteligenci sdělili, o jaký obrázek se jedná.

Po zadání slov spacex, clouds, moon, mars dostanete tento zajímavý obrázek.

Zadavatel slov: Milan Matějíček,
generátor obrazu: DALL-E

Společnost OpenAI uvádí, že již testuje DALL-E s několika potenciálními zákazníky s cílem vytvořit z něj placenou službu. Pro jednotlivce je sice zdarma, ale měsíčně dostanete pouze 50 kreditů a každá sada čtyř obrázků s textovou výzvou vám vezme jeden kredit. Dalších 115 kreditů si můžete zakoupit za 15 dolarů.

A tento obrázek se vám vygeneruje po zadání klíčových slov Prague Castle lightning UFO.

Milan Matějíček
zdroj: OpenAI

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář