Automatizace PANASONIC na portálu EPLAN

Datum 05.10.2022

Grafika: Panasonic

Programovatelné automaty, řízení pohonů, komunikační komponenty a servomotory Panasonic jsou díky platformě EPLAN pro vás kdykoliv k dispozici k vašemu použití a to včetně všech technických parametrů. Všechny záznamy o produktech obsahují detailní vyobrazení a 3D model včetně DXF souboru ke stažení je vždy k dispozici.  Mezi produkty, které jsou běžně používané při návrhu výrobní linky či jednoúčelového stroje patří následující kategorie výrobků. 

V oblasti propojení a vzdálené správy přináší komunikační brána I4C téměř neomezené možnosti. Z notebooku, telefonu či tabletu budete mít pak k dispozici veškerá data ze všech čidel, kterými je daná technologie osazena. Navíc získáte obousměrnou komunikaci s definovatelnými úrovněmi práv přístupu. 

  • Webový server s HTML5 stránkami pro mobilní a PC připojení
  • Vzdálený přístup Corvina s integrovanou VPN (vzdálené programování a údržba)
  • Rozšiřitelné o I/O jednotky řady FP0R PLC pro sběr informací ze senzorů a akčních členů
  • Správa dat: ukládání informací do interní paměti nebo na paměťovou kartu USB
  • Odesílání souborů přes služby FTP klient/server
  • Skvělé připojení: dva ethernetové porty (samostatné), 2 USB porty, 1 sériový port RS232C/RS485
  • Konfigurace pomocí internetového prohlížeče a vývojového prostředí HMWIN

Podporuje protokoly a normy:

TCP/IP, UDP/IP, DHCP, FTP, FTPS, SSH, HTTP, HTTPS; SMTP, ESMTP-Auth, POP3; NTP, Modbus, DNS, SNMP, VPN, VNC, MQTT, SQL, OPC UA

Právě díky standardním protokolům OPC-UA a MQTT je pro FP-I4C snadné a bezpečné vytváření aplikací pro průmyslový internet věcí (IIoT).

Další klíčovou produktovou skupinou jsou programovatelné automaty (PLC). Tvoří mozek a centrální řízení každého stroje. Modulární provedení umožňuje použití základního jednotky pro jednoduché aplikace a dle potřeb systém rozšiřovat o potřebné digitální či analogové vstupy a výstupy, teplotní čidla, paměť či speciální komunikaci. 

Poslední a neméně důležitou skupinou výrobků je řízení pohonů. Jednotka řízení pohonů GM1 je kompaktní řídicí systém ve kterém se kombinuje řízení pohonů s funkcemi PLC, jako je polohování, síťová komunikace, I/O moduly, vysokofrekvenční čítač atd. Vše je integrováno do kompaktního provedení a tak GM1 šetří místo v rozvaděči, snižuje náklady na programování i na propojení modulů a hlavně snižuje dobu odezvy na pouhých 0,5 ms. GM1, s podporou EtherCAT a možností programování v prostředí CODESYS, dokáže v reálném provozu nezávisle ovládat až 32 os volnosti.

Luděk Barták

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář