FIA si zvolila Siemens jako oficiálního dodavatele PLM softwaru

Datum 10.10.2022

Foto: Siemens

Společnost Siemens Digital Industries Software oznámila, že FIA, řídící orgán světového motoristického sportu a federace předních světových motoristických organizací, vybrala Siemens jako „oficiálního dodavatele PLM softwaru“ a bude používat řešení z portfolia Siemens Xcelerator k udržitelné a efektivní spolupráci a organizování rozmanitých šampionátů včetně F1.

FIA zahájí implementaci portfolia Siemens Xcelerator, aby umožnila navrhovat vozidla a předpisy, které snižují spotřebu energie a množství škodlivých emisí. Touto spolupráci podpoří Siemens federaci FIA při dosahování cílů udržitelnosti prostřednictvím inovativního myšlení a nových přístupech v motoristickém sportu, a technologiích, které by mohly mít dopad na celý automobilový průmysl.

„Vzhledem k tomu, že inovace a udržitelnost jsou nejdůležitější principy FIA, jsme rádi, že můžeme uvést společnost Siemens jako oficiálního dodavatele a přijmout jejich udržitelná softwarová řešení v rámci F1 a dalších aktivit motorsportu,“ řekl Mohammed Ben Sulayem, prezident FIA. ”Silná partnerství nám pomohou dosáhnout uhlíkové neutrality v roce 2030.”

“Motorsport a udržitelnost zdánlivě nejdou dohromady. Pokud však použijeme ty správné technologie, je možné vše. Když dosáhne uhlíkové neutrality motorsport, může se stát uhlíkově neutrálním již opravdu každé odvětví lidské činnosti. Touto spoluprací chceme ovlivnit vnímání veřejnosti a podporovat udržitelnou mobilitu. Jsme potěšeni, že jsme byli vybráni jako oficiální dodavatel, který pomůže FIA splnit její cíle v oblasti udržitelnosti,“ říká Cedrik Neike, člen představenstva Siemens AG a CEO Digital Industries.

Po dosažení uhlíkové neutrality a získání certifikace ISO14001:2015 v roce 2021 FIA pokračuje ve zkoumání nových oblastí rozvoje.

Tato nová iniciativa rozšiřuje vztahy společnosti Siemens s FIA a navazuje na předchozí spolupráci obou organizací. Jde zejména o projekty, které přináší digitální transformaci do FIA a využívají odborné znalosti a inovace společnosti Siemens. Hlavním cílem je zlepšit městskou mobilitu, bezpečnost, efektivitu, cenovou dostupnost a spolehlivost vozidel.

Již v roce 2019 FIA a Siemens spolupracovaly na projektu zlepšení bezpečnosti diváků na soutěžích rallye. Společně zkoumaly, zda lze technologii autonomní detekce chodců využít k identifikaci potenciálně nebezpečných míst.

V roce 2020 také společnost Siemens pomohla členským klubům FIA získat podklady a informace pro implementaci speciálních zásad mobility.

Al Dean

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář