VR souprava od Mety za 1500 dolarů. Poněkud ambiciózní cena

Datum 12.10.2022

Foto: Meta

Společnost Meta, mateřská společnost Facebooku, včera představila špičkovou soupravu pro virtuální realitu s nadějí, že ji lidé budou brzy používat k práci a zábavě na stále ještě poněkud obtížně uchopitelném místě zvaném “metaverse”.

Náhlavní souprava Meta Quest Pro v hodnotě 1,499.99 USD má senzory s vysokým rozlišením, které lidem umožňují vidět smíšenou virtuální a rozšířenou realitu v plných barvách, a také sledování očí a takzvanou “přirozenou mimiku”, která napodobuje pohyby obličeje uživatele, což ještě dodává na přirozenosti. Od včerejška si mohou zájemci u společnosti Meta soupravu Quest Pro předobjednat a 25. října jim bude odeslána.

Společnost Meta, dříve známá jako Facebook, je uprostřed firemní transformace, která podle jejích slov potrvá několik let. Chce se z poskytovatele sociálních platforem stát dominantní silou ve vznikajícím konstruktu virtuální reality zvaném metaverse – něco jako velice živý a lidem přirozenější internet nebo alespoň jakási jeho 3D podoba.

Šéf Mety Mark Zuckerberg popsal metaverzi jako pohlcující virtuální prostředí – místo, do kterého mohou lidé virtuálně “vstoupit”, a ne se na něj jen dívat na obrazovce. Společnost do svých plánů na vznik metaverze investuje miliardy dolarů, které se jí pravděpodobně vrátí až za několik let.

VR sety od Facebooku jsou již mezi některými hráči populární, ale společnost Meta ví, že to nebude stačit k tomu, aby se metaverse stala mainstreamem. Proto se zaměřuje na pracovníky v kancelářích a domácnostech. Společnost Meta také oznámila, že její avataři v metaverse budou brzy daleko realističtější.

Richard Pappen
zdroj: Meta

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář