Více pořádku na malém prostoru s novým kabelovým boxem

Datum 17.10.2022

Menší nároky na balení a větší úspora místa: Se systémem chainflex CASE S je možné udržet pořádek i v těch nejmenších skladech. Zdroj: HENNLICH/igus

Aby bylo možné na malém prostoru přepravit a následně uložit co největší množství kabelu, hledají se stále lepší a lepší logistická řešení. Díky novému chainflex CASE S je nedostatek místa ve skladu minulostí. Kabelový box je doplňkem k většímu CASE M a také umožňuje snadné odvíjení kabelů přímo z krabice – dokonce i na cestách. S menším CASE S je nyní skladování a přeprava ještě jednodušší, protože zákazníci ušetří 50 procent úložného prostoru při zachování 100 procent výhod.

Původní kabelový box CASE M vyvinul v roce 2020 specialista na chytré plasty, firma igus. Šlo o speciální logistické řešení pro kabely chainflex, které šetřilo náklady na dopravu i skladování. Chainflex CASE je krabice vyrobená z velmi pevných materiálů, což umožňuje její přepravu bez palety. Zboží tak může být zasláno zásilkovou službou. CASE zároveň slouží jako úložný systém pro kabelové cívky. Kabely chainflex lze odvinout přímo z krabice a zkrátit na požadovanou délku. Nastavení prostorově úsporného skladovacího systému je nyní ještě jednodušší díky novému chainflex CASE S.

“Všimli jsme si, že na trhu existuje potřeba kompaktnějšího řešení pro přepravu a skladování volně ložených kabelů. Například pro tenké kabely nebo kratší délky kabelů,“ vysvětluje Jan Švarc, produktový manažer pro flexibilní kabely igus ve společnosti HENNLICH. „CASE S je menší verzí původního boxu, který ušetří práci s balením a uživatelům sníží potřebný skladovací prostor pro zboží na kabelových cívkách o 50 procent.“

Snadná manipulace – i na cestách

S chainflex CASE M a S zákazníci nepotřebují žádný regálový systém k zavěšení kabelových bubnů. Vzhledem k tomu, že obě velikosti jsou vzájemně kompatibilní, mohou zákazníci kabelové boxy snadno skládat na sebe a vytvářet tak flexibilní skladovací prostory. S menším CASE S lze nyní úložný prostor využít ještě efektivněji. Navíc s kratšími délkami kabelů ve srovnání s chainflex CASE M s maximální náplní 200 metrů uživatelé také ušetří na nákladech. Kompaktní velikost se vyplatí i na cestách. Úložný systém chainflex je mobilní a díky menším rozměrům jej lze nyní ještě snadněji přepravovat v autě a lze jej použít například i přímo na stavbách. Chainflex CASES jsou již oblíbeným logistickým řešením, zejména pro servisní techniky a v servisní oblasti továren. Tento způsob uskladnění kabelů rovněž umožňuje plynulé odvíjení kabelu a plnění energetického řetězu bez kroucení kabelu, což je základem dlouhé životnosti v energetických řetězech.

Martin Jonáš

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář