Kompaktní měřicí přístroje, určené do průmyslového prostředí

Datum 26.10.2022

Foto: Conrad

Profesionálové v oblasti MRO, facility managementu, výzkumu a vývoje a vzdělávacího sektoru nepochybují o tom, že vysoce kvalitní testovací přístrojejsou nezbytné jak pro efektivní pracovní výkon, tak pro vzdělávání další generace techniků. Výrobky, nabízené na platformě Conrad Sourcing pokrývají širokou škálu použití a plní tak požadavky naveškeré pracovní procesy. Společnost Conrad navíc využívá praktické příklady a konkrétní produktypro představení nové řady produktů, aplikaci nejnovějších trendů a předvedení zcela inovativních konceptů zaměřených na oblast měření, testování a kontrolu.

Nové produkty od společností Megger, Fluke, Flir a Voltcraft 

Mezi nejnovější produkty, které byly nedávno představeny na současném trhu, patří vysoce odolný mikroohmmetr DLRO2x od společnosti Megger, který umožňuje rychlé, přesné a reprodukovatelné měření, a to i v případě výrazných elektromagnetických interferencí, jež jsou přítomny v některých elektrických obvodech. Dalšími novinkami v této oblasti jsou plně radiometrické infračervené kamery Fluke FLK-RSE600 9HZ (640 x 480p) a FLK-RSE300 (320 x 240p) se snímkováním 60 FPS a možností jednoduchého přenosu dat přímo do vašeho počítače. Tyto přístroje jsou schopné detekovat i ty nejmenší teplotní výkyvy. Flir E52 je vysoce výkonná termokamera s vestavěným softwarem Inspection Route, který zvyšuje efektivitu pracovního postupu. A dále je tu nejnovější kalibrátor Voltcraft TK-1000, univerzální přístroj, určenýdo průmyslového prostředí, vhodný pro celou řadu měřicích a testovacích přístrojů se schopností simulace 10 typů termočlánků a 4 různých typůodporovéhoteplotního detektoru (RTD).

Celá řada možností pro širokou škálu požadavků 

V případě, žemáte zájem o určitý testovací přístroj, platforma Conrad Sourcing vám nabízí spoustu možností. Pro laboratorního účelynajdete výrobky, jako jsou elektronické předřadníky, stolní napájecí zdroje s nastavitelným výstupem, funkční generátory, čítače frekvence a logické analyzátory pro určování průběhu signálu. Conrad navíc dodává osciloskopy a spektrální analyzátory, které zobrazují signál v časové ose nebo frekvenci vgrafické podobě.   
 
U Conradarovněž najdete multimetry. Jedná se o přenosné měřicípřístroje určené pro práci v terénu, stolní multimetry pro laboratoře a dílny a multifunkční proudové kleště. Elektrotechnici musí být v praxi schopni změřit fyzikální veličiny, vyhodnocovat vlastnosti materiálů a kontrolovat parametry okolního prostředí v celém spektru aplikací. Conrad protonabízícelou řadu testovacích a diagnostických zařízení: voltmetry, kabelové testery, PG a izolační testery, stejně jako tachometry a testery vibrací. Vybírat si můžete mezi měřiči tloušťky materiálů, mikroskopů a endoskopických kamer pro účely vizuální kontroly instalací. 
 
Vlivy okolního prostředí, jako je teplota, relativní vlhkost, záření, hladina akustického tlaku a znečištění, jsou velmi důležitým faktorem, neboť mohou významně ovlivnit výsledky každého měření. Elektrotechnici proto musí tyto parametry předem znát, přizpůsobit tomu pracovní postup a v případě potřeby i přijmout vhodná opatření. Conrad nabízí různá zařízení pro testování environmentálních faktorů – anemometry, vlhkoměry, průtokoměry a také detektory plynů a přístroje pro měřeníchemických látek. K dispozici jsou rovněž siloměry a tlakoměry, teploměry a EMF detektory (elektrosmog a EM radiace). Doplňkovýsortiment testovacích zařízení zahrnuje dataloggery, které umožňují monitorování a analýzu enviromentálníchveličin v dlouhodobém časovém horizontu.
 
Elektrocentrály a napájecí jednotky nacházejí uplatnění nejen v průmyslu, obchodu, soukromých domácnostech ale i v dalších oblastech. K dispozici jsou tato zařízení jak v modulárním provedení, tak ve formě autonomních zařízení. Na webu Conrad.cz najdetemodulární přístroje, které vyhledávají profesionálové v oblasti elektrotechniky, včetně průmyslových DC-DC konvertorů, invertorů zaměřených na technickývývoj v oblasti zdravotnictví, vývoje, napájecích zdrojů na DIN lištu, určených pro automobilový průmysl, elektrotechniku a logistiku. Najdete zde i širokou nabídku transformátorů. 
 
Rozsáhlý výběrproduktů nabízí platforma Conrad Sourcing. Kategorie metrických testerů na platformě Conrad Sourcing zahrnuje elektronické váhy a stejně tak nabídku síťových zdrojů pro optimální napájení instalací. Pokud hledáte měřicí přístroje pro laboratorní účely, multimetry, testery, diagnostické přístroje, environmentální testery, metrické testery nebo napájecí zdroje, můžete si být zcela jisti, že na zdrojové platformě Conrad Sourcing najdete všechny požadované přístroje.  

Margit Dellian

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář