Lehké odvíjení těžkých kabelových bubnů

Datum 01.11.2022

Ať jste drobný řemeslník, pracující s kabelovými smotky nebo velká firma, zabývající se pokládkou těžkých kabelů, v sortimentu zavedeného rakouského výrobce RUNPOTEC vždy najdete ten správný produkt pro odvíjení, protahování či tažení kabelů. Jejich patentovaná řešení produktů vychází z praktických zkušeností, a tak při práci s nimi odpadají běžné problémy, které na stavbách vznikají.

V sortimentu odvíječek se můžete snadno orientovat podle nosnosti kabelového bubnu či svazku – od malých s nosností do 215 kg až po odviják s nosností 4 500 kg. 

Foto: EST

Odvíječky kabelových bubnů s nosností do 215 kg, RUNPOTEC PRO, jsou vyrobeny z lehkého a pevného hliníkového odlitku. Na něm lze variabilně upevnit robustní odvíjecí válce – podle typu odvíječky v šíři 530 nebo 670 mm. Změnou rozteče válců lze jednoduše a rychle přizpůsobit odvíječku různým velikostem kabelových bubnů až do průměru 1000 mm.

Kompaktní X BOARD XB 300 je univerzální profesionální navíječ a odvíječ kabelových bubnů pro všechny malé až střední kabelové bubny. XB 300 se vyznačuje svou malou, lehkou a plochou konstrukcí, a přesto je zatížitelný až do 300 kg! Hodí se zvláště pro poškozené kabelové bubny.

S nosností až 800 kg je v sortimentu RUNPOTEC větší varianta X BOARD pro všechny druhy kabelů a trubek (žilové vodiče, kabelové svazky, kabelové bubny, chráničky, lana aj.) – X BOARD XB 500. Výškově nastavitelné víko je dokonale zkonstruováno tak, aby volné kabely, kabelové svazky nebo trubky byly v X BOARDu zabezpečeny proti nekontrolovanému odvíjení.

Pracujete-li s těžkými kabelovými bubny o hmotnosti do 1700 kg, pak se vám jistě hodí odvíjecí kolejnice AS 900 s odvíjecí brzdou. Dokáže odvíjet bubny o průměru 480 mm až 2000 mm. Pevná konstrukce z nerezové oceli a hliníku s nosnými válci s kvalitními bezúdržbovými kuličkovými ložisky zaručují dlouhou životnost. AS 900 sestává ze dvou kolejnic, je tedy ideální pro práci ve stísněných prostorách a tam, kde se v krátké době mají odvíjet různé druhy kabelů.

Foto: EST

Potřebujete zvedat ještě těžší kabelové bubny? Právě pro vás je ideální RUNPOLIFTER 4500 – praktický skládací zvedák a odvíječ kabelových bubnů, který umí zvednout kabelové bubny do průměru 1600 mm, max. šířky 1100 mm a o hmotnosti až 4500 kg! Jeden nosník přitom váží pouhých 22 kg.

Foto: EST

Ke všem odvíječkám kabelů nabízí RUNPOTEC další příslušenství, jako např. samosvorné protahovací punčošky různých průměrů a provedení či lubrikanty a gely.

RUNPOTEC nabízí mnohem víc 

V sortimentu RUNPOTEC najdete také široký výběr produktů pro protahování a tažení kabelů. Vše můžete pohodlně zakoupit v našem e-shopu EST, případně ve velkoobchodech elektro.

Produkty RUNPOTEC, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany. T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.cz, www.est-praha.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář