Energetická ofenziva: Loxone představuje každý týden nový produkt

Datum 15.11.2022

Loxone zasvětil podzim energiím. Každý týden zásobuje trh novinkami, které vylepšují inteligentní energetický management budov. Venku je nová verze softwaru, napájecí zdroj i tlačítko s měřením CO.

„Maraton novinek“ začal 19. října novou verzí programu Loxone Config 13.1. Nové funkce odpovídají na hlavní téma letošního podzimu – energie. Přibyly funkční bloky pro měření, Monitor toku energie, vylepšený Energetický i Zátěžový manager či funkční blok Wallbox a další. Do aplikace Loxone se změny promítly 10. listopadu.

Napájecí zdroj s možností zálohy

27. října pak vyšel Power Supply & Backup. Nový napájecí zdroj na DIN lištu na 7 výstupech poskytuje až 40 ampér. Nabízí tak dostatek energie pro celou 24V instalaci i periferie včetně osvětlení a audia. Power Supply & Backup dokáže zásadně zmenšit rozvaděč a zároveň zachovat dostatečné napájení pro plný provoz.

Zdroj lze kombinovat s externí baterií a funkce zálohy zachová provoz budovy i v případě výpadku. Například s 20Ah baterií lze udržet provoz dalších 8 hodin. A navázané jsou i další funkce. Systém dokáže informovat uživatele o přepnutí na nouzový provoz a ztlumí osvětlení na 20 % intenzity, aby maximalizoval dobu zálohy.

Oblíbené tlačítko s měřením kvality vzduchu

Zatím poslední novinkou je Touch Pure CO₂ Tree. Dobře známé dotykové tlačítko měří teplotu, vlhkost a nyní i CO₂ v místnosti a poskytuje tak systému kompletní informace například pro automatické řízení ventilace. Není tak potřeba pořizovat dodatečné měřiče. Varianta je dostupná v Tree verzi.

Týdny novinek ale ještě nekončí. Vše pak vyvrcholí skvělým produktem 17. listopadu.

Více o novinkách

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář