Eaton pokračuje v budování kompetencí souvisejících s vývojem webových aplikací

Datum 28.11.2022

Laboratoř systémů nouzového osvětlení s centrální bateriovou jednotkou. Foto: Eaton

V Roztokách u Prahy vznikají nové verze vizualizačního softwaru VisionGuard pro monitorování systémů nouzového osvětlení nebo nástroj pro vzdálenou diagnostiku IntelliConnect™ pro vzdálenou diagnostiku a nástroj, který poskytuje téměř v reálném čase sledování chybových kódů vozidla

Inteligentní a uživatelsky přívětivý vizualizační software VisionGuard nabízí maximální spolehlivost, i když jde o ovládání a monitorování velkých systémů nouzového osvětlení. Pomocí jednoho monitoru v řídicí místnosti lze monitorovat až 500 jednotlivých systémů nouzového osvětlení s více než milionem světelných bodů.

VisionGuard je ideální volbou zejména pro větší budovy, jako jsou letiště, univerzity, muzea nebo sportovní a průmyslová zařízení, které potřebují zajistit optimální a ekonomický provoz systémů nouzového osvětlení. Software představuje výkonný nástroj také pro malé projekty, a to díky uživatelsky přívětivému zobrazení všech informací o stavu, rozsáhlým funkcím oznámení a mobilní aplikaci pro tablety nebo smartphony.

Pří plánování nouzového osvětlení musí každý majitel budovy nebo provozovatel porozumět vlastnostem autonomních (SC) a centrálních bateriových systémů (CBS) – dvěma základním technologiím nouzového osvětlení.

Každá budova je tvořena jedinečnou řadou faktorů, které nakonec poukážou na jednu nebo druhou variantu jako na tu nejvhodnější. Autonomní nouzové svítidlo má vlastní baterii. Za normálních podmínek je trvale napájené z hlavního přívodu. Pokud dojde k přerušení zdroje napájení, převezme tuto funkci integrovaná baterie. Centrální bateriový systém (CBS) napájí nouzová svítidla bez vlastních baterií. Svítidla místo toho automaticky odebírají energii z centralizované baterie v budově, podporované nabíjením, přepínacím zařízením a alarmy, v případě selhání hlavního osvětlení.

Společnost Eaton nabízí konzultace a webináře, kde se zájemci dozvědí o rozdílech mezi autonomním a centrálním bateriovým systémem nouzového osvětlení. Zjistí také, jak často by měli provádět test nouzového osvětlení, jaké možnosti testování nabízí a které produkty pro testování nouzového osvětlení jsou nejefektivnější jak z pohledu času, tak ceny. 

Od poloviny roku 2021 probíhají v Evropském inovačním centrum společnosti Eaton v Roztokách u Prahy také přípravy na rozšíření týmu vývojářů softwaru o skupinu zaměřenou na implementaci sady zákaznických požadavků právě pro novou generaci vizualizačního softwaru VisionGuard (VG) pro divizi Emergency Lighting. V první fázi byla navázána úzká spolupráce s inovačním centrem Eaton EIIC Pune při vývoji pokročilého inovativního automatizovaného testovacího systému a jeho rozšíření o emulaci dvou dalších typů centrálních bateriových systémů. Systém byl již použit pro testování nové verze VG 3.1.5, která bude brzy k dispozici zákazníkům společnosti Eaton, a VG 3.2, která bude použita jako základní verze pro vývoj specifických zákaznických funkcí. Další vývoj a testovaní obecné verze softwaru VG 3.x bude rovněž úkolem pro nový tým. Rozšířený tým bude mít k dispozici kompletní testovací prostředí, jehož součástí bude nová laboratoř vybavená vybranými centrálními bateriovými systémy z produkce Eaton a na ně připojenými systémy nouzového osvětlení.

Vývoj softwaru je jednou z klíčových oblastí, které mohou společnosti Eaton pomoci dosáhnout cílů souvisejících s digitální budoucností. „Náš tým C# ASP.NET jsme začali formovat kolem dvou softwarových produktů průmyslového sektoru. Prvním projektem, na kterém se naši vývojáři podíleli, byl IntelliConnect™, vzdálený diagnostický nástroj, který poskytuje téměř v reálném čase sledování chybových kódů vozidla, prioritizuje kritické události a poskytuje přesné a komplexní akční plány. Následoval ServiceRanger 4, all-in-one program na bázi předplatného, který kombinuje diagnostiku, řešení problémů, opravy a informace o aktualizaci pro automatizované převodovky Eaton a Eaton Cummins,“ říká Larsson Bajcharya, senior inženýr v Eaton Evropském inovačním centru v Roztokách u Prahy. 

Gabriela Bakusová

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář