XTline postaví na Vysočině nové multifunkční centrum

Datum 01.12.2022

Foto: XTline

Společnost XTline, přední český dodavatel železářského zboží a elektro nářadí, investuje 200 milionů korun do výstavby nového multifukčního centra. Firma do něj bude soustředit všechny své skladové a logistické kapacity. Místo v něm najdou i vývojové prostory, dílny pro testování nářadí, showroom či moderní zázemí pro zaměstnance. Zahájení stavby u obce Ruda nedaleko Velkého Meziříčí začne se začátkem příštího roku. Do provozu bude centrum uvedeno v roce 2024.

Podle majitele firmy Michala Dubna jde o reakci na dlouhodobý růst poptávky po železářském zboží. „Nové centrum bude odpovídat nejnovějším trendům v dopravě zboží, nárokům na efektivní logistické řízení, automatizaci skladů a kvalitní zákaznický servis. Věřím, že i naši zaměstnanci ocení moderní pracovní prostory s kompletním zázemím firmy, která si i při svém růstu bude zakládat na svém rodinném charakteru,“ říká Michal Duben, majitel XTline

 Rodinná česká firma s více než dvacetiletou tradicí dodává v současnosti železářské potřeby i pod vlastní značkou XTLINE do přibližně 270 partnerských prodejen železářství menších a středních formátů napříč Českem. Ročně distribuuje na stovky tisíc druhů zboží, od šroubováků, klíčů, svinovacích metrů, kladiv či nožů, až po elektro a aku nářadí jako jsou vrtačky, brusky, pily, hoblíky nebo míchačky.

„Zakládáme si na tom, že naše nářadí je vyvíjeno i aktivní spoluprací s našimi zákazníky a je testováno nad rámec reálného zacházení v provozu. Důležití jsou pro nás nejen profesionálové v oboru, řemeslníci, ale i domácí kutilové. Právě mezi nimi sledujeme o železářské potřeby v poslední době velký zájem,“ doplňuje Michal Duben z XTline.

Firma své výrobky vyváží i do zahraničí. S železářským zbožím pod hlavičkou XTLINE se proto mohou setkat zákazníci také na Slovensku, Německu, Polsku, Lotyšsku, Maďarsku nebo Rumunsku. V Česku zaměstnává na 60 lidí a v loňském roce dosáhla firma XTline obratu bezmála 400 milionů korun.

Jakub Žižka

Napsat komentář