Hyperion plánuje spustit síť mobilních vodíkových čerpacích stanic

Datum 03.12.2022

Foto: Hyperion

Stav infrastruktury pro vodíková paliva se nelíbí výrobci vodíkových supersportovních aut – společnosti Hyperion. Proto se tato firma rozhodla začít budovat vlastní mobilní vodíkové stanice ve stylu ultramoderních jachet, které mohou (částečně) vyrábět palivo přímo na místě.

Ve Spojených státech je v současné době přes 70 tisíc čerpacích stanic na klasická paliva, ale pouze 107 vodíkových čerpacích stanic, a to včetně soukromých flotilových zařízení. A právě na americký kontinent se chce firma zaměřit nejdříve.

Dva roky po uvedení XP-1, elektrického superauta na vodíkový pohon s monstrózním dojezdem přes tisíc mil (~1 600 km) na jednu nádrž, společnost oznámila, že se chystá podnikat v oblasti vodíkových pohonných hmot. Místo toho, aby se společnost Hyperion zabývala budováním stacionárními vodíkovými čerpacími stanicemi, rozhodla se vybudovat mobilní čerpací stanice, které lze postavit kamkoli a nechat je tam tak dlouho, jak to dává smysl.

Foto: Hyperion

Společnost Hyperion to považuje za relativně rychlý a levný způsob, jak s minimálním rizikem a investicemi vybudovat začínající síť vodíkových čerpacích stanic. Nebudou muset kupovat pozemky a mohou být podle potřeby přesunuty jinam. Bude zajímavé sledovat, jak budou o těchto přesunech informovat zákazníky za předpokladu, že se na danou stanici začnou spoléhat.

Richard Pappen
zdroj: Hyperion

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář