Nový Loxone Wallbox: Optimální nabíjení z přebytků s maximální flexibilitou

Datum 16.12.2022

Foto: Loxone

Wallbox poskytuje dynamické nabíjení a maximální flexibilitu inteligentního energetického managementu budovy. Automatická regulace výkonu zaručuje efektivní využití přebytků z fotovoltaiky.

S aktualizací softwaru na verzi 13.1 se z Loxone stalo první řešení, které umožňuje komplexní nabíjení z přebytků pomocí wallboxu. V polovině listopadu pak společnost představila i vlastní Wallbox.

Ten lze plně integrovat do automatizace domácností a budov. Zatímco doposud byl pro třífázové nabíjení vyžadován výkon minimálně 4 kW, Miniserver automaticky reguluje nabíjecí výkon nového Wallboxu v rozmezí 1,38 až 11 kW v závislosti na přebytku z FVE.

Jde o vhodné řešení zejména v porovnání s wallboxy, které lze nabíjet pouze napevno výkonem 11 kW, a za předpokladu, že obvykle instalované systémy FVE mají špičkový výkon 5 až 10 kW. Sluneční záření zároveň v průběhu dne kolísá, a tak je u mnoha systémů prakticky nemožné nabít elektroauto na 100 % jen z přebytků.

Zprovoznit Wallbox v Tree i Air variantě zabere doslova pár kliknutí. V 5 režimech lze volit, zda se má vůz nabíjet maximálně možně z FVE, zda se má nabít rychle plným výkonem, přestože přebytky nestačí atd.

Dynamický nabíjecí výkon se hodí i v projektech s několika Wallboxy a omezeným připojením k elektrické síti (bytové domy, komerční parkoviště apod.). Miniserver automaticky snižuje nabíjecí výkon, aby nedošlo k přetížení.

Měřič spotřeby energie lze připevnit na DIN lištu uvnitř a integrovat pomocí rozhraní Modbus. Na přední stranu můžete umístit některé tlačítko Loxone. Klávesnice NFC Code Touch povolí nabíjení jen oprávněným osobám, Touch Pure Flex zase umožní přepínat mezi režimy (mimo aplikaci Loxone) atd.

Bonus: Wallbox řízený Miniserverem tvoří perfektní balíček pro žádost o dotaci na nabíječky v rámci Nové zelené úsporám. Miniserver pak kromě nabíjení ovládá i další funkce chytré budovy jako osvětlení, stínění, vytápění, audio a další…To vše v jednom systému!

David Nebor

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář