Napojení stínicích prvků na chytrou domácnost

Datum 06.01.2023

Foto: Sunsystem.cz

Do chytré domácnosti lze zapojit topení, osvětlení, ovládání nejrůznějších spotřebičů, ale i stínicí techniku. Zjistěte, proč se vyplatí chytré technologie využívat a jaké výhody se s tímto způsobem ovládání pojí. 

Proč využívat chytré technologie

Používání chytrých technologií v domácnosti neustále získává na popularitě. A není divu. Přece jen se jedná o velmi pohodlné řešení, které si snadno zamilujete. Jednotlivé prvky ve vaší domácnosti můžete jednoduše ovládat na dálku, aniž byste museli být v jejich bezprostřední blízkosti.

A přednosti tohoto řešení souvisí i se současnou situací a zdražováním energií. Pomocí mobilní aplikace si totiž u nejrůznějších spotřebičů můžete nastavit například to, od kdy do kdy mají být v provozu a tímto způsobem šetřit elektrickou energii. Automatizace domácnosti zároveň šetří čas, který můžete věnovat činnostem, které máte rádi. 

Pomocí inteligentní domácnosti lze ovládat i žaluzie. Foto: Sunsystem.cz

Stínění oken má velký vliv na váš komfort   

Spousta lidí nepřikládá způsobu stínění oken v domácnosti velký význam. Často se tak jedná o podceňované téma, kterému mnoho osob nevěnuje příliš pozornosti. Ale je to škoda. Pravdou zůstává, že kvalitní systém stínění dokáže kvalitu bydlení posunout na vyšší úroveň.

Zatímco v letních měsících svůj domov ochráníte před intenzivními slunečními paprsky a tedy přehříváním, v zimě je naopak využijete pro bezplatné vyhřívání vašeho domova. A u regulace teploty to rozhodně nekončí. Prostřednictvím stínicí techniky všem členům domácnosti zajistíte potřebné soukromí. A kde jinde bychom se měli cítit bezpečně, než ve vlastní domácnosti. 

Jaké typy stínění oken existují a jak fungují

Způsobů stínění existuje celá řada. Pojďme si představit ty nejběžnější. Prvním z nich jsou klasické venkovní žaluzie, u kterých lze nastavit jednotlivé lamely a regulovat tak intenzitu slunečních paprsků. Předokenní žaluzie také snižují hluk z ulice.

Venkovní rolety se řadí k těm nejefektivnějším způsobům venkovního stínění. Kromě této funkce také přispívají k maximální bezpečnosti objektu. Ovládat je lze buď ručně, nebo elektromotorem. 

Nejmodernějším způsobem zastínění jsou bezpochyby screenové rolety, které se umisťují na vnější stranu okna. Umožňují průhled ven, zároveň však interiéru zajišťují zastínění. A skvěle slouží také jako ochrana proti hmyzu. 

Poslední variantou jsou poté klasické vnitřní žaluzie. Ty se dělí na horizontální a vertikální. Často bývají dostupné v rozmanitých dekorech. Napojit je lze také na elektromotor a ovládat je automaticky. 

Způsobů stínění existuje celá řada. Foto: Sunsystem.cz 

Jaké existují typy ovládání stínicí techniky

Žaluzie lze ovládat různými způsoby. Vsadit můžete na klasickou mechanickou kliku nebo motorické ovládání. K dostání však bývají také modely s dálkovým ovladačem nebo chytré ovládání prostřednictvím mobilní aplikace. V takovém případě můžete žaluzie pohodlně ovládat i na dálku, třeba z práce nebo z vaší pohovky. Chytrá domácnost navíc dokáže úroveň stínění řídit naprosto automaticky, a to podle polohy slunce, aktuálního počasí, teploty nebo třeba úrovně záření. 

Společnost Sun System se rozhodně nespecializuje pouze na řešení inteligentní domácnosti. V jejím portfoliu najdete i množství produktů pro vybavení svého domova a zahrady. Pořídit si například můžete unikátní bioklimatické pergoly, hliníkové ploty či zimní zahrady. Nechybí ani rozsáhlá nabídka markýz, přístřešků pro auta a stínění pergol i oken

Více informací o stínicích prvcích, inteligentní domácnosti a mnoho dalších zajímavostí najdete na webu www.sunsystem.cz.

Společnost SUN SYSTEM Servis, s.r.o., Náklí 1193, 698 01 Veselí nad Moravou. T: 518 324 833, E-mail: poptavka@sunsystem.cz.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář