Notebook Lenovo se dvěma obrazovkami vzbudil na CESu pozornost

Datum 07.01.2023

Foto: Lenovo

První notebook s duální obrazovkou OLED Yoga Book 9i se na letošním veletrhu CES představil se zajímavou sadou funkcí. Výjimečně flexibilní Yoga Book 9i postavený na platformě Intel® Evo™ nabízí všestrannost dvou obrazovek, funkce práce ve více režimech a vynikající možnosti zábavy. Pro novou generaci spotřebitelů, kteří povyšují kreativitu na novou úroveň, podporuje Yoga Book 9i jejich mnohostranné digitální požadavky a posiluje jejich ambice, ať už pracují, tvoří, učí se nebo se baví.

První zvláštnosti je, že na Yoga Booku i9 není viditelný touchpad. Na to zřejmě v Lenovu mysleli a zakomponovali do tohoto notebooku několik možností, jak jej obládat. Zaprvé se můžete dotknout obrazovky. Zadruhé můžete použít stylus (pero, které je uloženo v pouzdře na zadní straně zařízení). A za třetí, v nastavení softwaru Lenovo můžete přímo na obrazovku vytáhnout virtuální touchpad. Tento touchpad má haptická tlačítka, která se svou fyzickou odezvou skutečně slušně podobají skutečným tlačítkům. Velikost tohoto touchpadu můžete měnit.

Toto zařízení můžete také složit v úhlu 90 stupňů a používat jej jako běžný 13palcový notebook. To je vlastnost i skládacích zařízení s jednou obrazovkou, ale u těch je problém v tom, že se tím obvykle výrazně zmenší obrazovka, se kterou pracujete (protože vezmete obrazovku, kterou jste předtím používali horizontálně, a podélně ji zmenšíte na polovinu).

Zajímavá funkce je tzv. švihnutí. Stiskněte a podržíte libovolnou aplikaci nebo kartu prohlížeče, pak s ní švihněte a ona přelétne na druhou obrazovku. K dispozici je také funkce snap layout přizpůsobená pro toto zařízení, která bude pravděpodobně pro mnoho uživatelů Yoga Book mnohem užitečnější než u standardních notebooků se systémem Windows. Cenovka tohoto notebooku s duálním displejem začíná na dvou tisících dolarech.

Richard Pappen
zdroj: CES, Lenovo

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář