Představujeme vám stroj Transfer Line Family S50 – vítěze švýcarské ceny za technologii Swiss Technology Award 2022 v kategorii Inovace v průmyslu

Datum 08.02.2023

Moderní stroje Transfer Line Family S50 a S70 vyrábí Schleuniger ve svém závodě v Chamu (Švýcarsko). Pojmem „transferline“ je definován systém zpracování kabelu, kdy jednotlivé stroje, které na kabelu provádí nějaký úkon, stojí na místě a kabel se ve speciálním držáku pohybuje a zastavuje se u jednotlivých strojů k provedení potřebné operace. Do linky je možné umístit téměř jakékoli stroje z portfolia Schleuniger – stříhací a odizolovací automaty, odizolovací stroje na standardní i koaxiální kabely, krimpovací stroje atd.

Tento systém je pružný a snadno konfigurovatelný tzn., že stroje na jednotlivých pozicích jsou umístěny na zasouvacím a vysouvacím mechanismu a lze je snadno vyměnit. To umožňuje nejen výměnu stroje za zcela jiný typ, ale také kalibraci stávajícího stroje mimo linku, případně opravu výměnou za stejný typ bez delšího zastavení celé linky. Modulární stroje S50 a S70 lze snadno přizpůsobit výrobním požadavkům na několika úrovních.

Základní vlastnosti:

  • plně modulární a škálovatelný stroj, 
  • inteligentní řízení procesů,
  • extrémně rychlá výměna pracovní stanice,
  • vysoký výkon – pracovní čas jednoho cyklu pod 4 sekundy,
  • uživatelsky přívětivý a nenáročný na údržbu
  • stroj je plně integrován do softwarového rámce Schleuniger

Model S50 je vybaven novou konstrukcí přenosu kabelu s vyšší přesností polohování vůči stroji. Vadné díly odhalí vizuální kontroly pomocí kamer s vysokým rozlišením. Plně integrovaný software upozorňuje obsluhu na nesprávné nastavení. Se strojem S50 dosáhnete vysoké výrobní a procesní spolehlivosti.

Swiss Technology Award je nejvýznamnějším oceněním za inovace a transfer technologií ve Švýcarsku. Cena je každoročně udělována za nejvýznamnější technologické inovace a vývoj v kategoriích “Vynálezci”, “Start-upy (Rising Start)” a “Inovace v průmyslu”. Letos byla udělena již po čtyřiatřicáté. Schleuniger získal letos tuto cenu v kategorii Inovace v průmyslu. Současně získaly transferové linky S50 cenění German Design Award 2023 v kategorii “Vynikající design výrobků – průmysl”.

Prodej a servis Schleuniger v České republice zajišťuje již 25 let

SENO spol. s r.o.
Provozovna Příbram
Husova 424
261 01  Příbram VI
e-mail: seno@seno.cz
www.seno.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář