Volty přecházejí na dark mode

Datum 20.03.2023

Foto: Jeremy Bishop, Unsplash

Dark Mode nebo-li tmavý režim se stal trendem webových prohlížečů i různých aplikací a protlačil se i do světa e-mailu. Pozadu nezůstal ani portál Volty.cz, který právě dnes tuto možnost přepnutí obrazovky do tmavého režimu spustil.

Portál Volty respektuje světlý / tmavý režim systému, takže v momentě, kdy se systém přepne do tmavého režimu, portál Volty.cz se do něj přepne také. Přepínačem nahoře u loga se dá režim zase změnit.

Tmavý režim spočívá v tom, že snižuje světlo vyzařované obrazovkami na počítačích nebo chytrých telefonech při zachování minimálních kontrastních poměrů barev potřebných pro čitelnost. V pozdním šeru nebo v málo osvětlené místnosti je pro oči menší únavou číst bílý text na černém pozadí. Je tedy vhodný pro lidi s citlivostí na světlo a také ho ocení ti, kteří si rádi čtou v noci, protože je v tomto režimu za slabého osvětlení snazší číst. Dark Mode lidé volí také kvůli zvýšení výdrže baterií u mobilních zařízení. Pro některé je to věc osobní preference. 

Portál Volty.cz se přepíná do tmavého režimu. Foto: Volty.cz

Doufáme, že se vám tato užitečná vychytávka Voltů bude líbit a pokud budete mít zítra nebo pozítří cestu do Brna na veletrh Amper, určitě navštivte expozici redakce Volty.cz v pavilonu P, stánek 1.32, kde si můžete volně odebrat nejnovější vydání tištěné edice Volty.cz a k tomu ještě dostanete praktický dárek, pokud se zmíníte, že jste toto nové vylepšení portálu Volty.cz zaregistrovali. 😊 Pokud Amper nestihnete navštívit, můžeme se vidět 3. a 4. října na 2. ročníku elektrotechnické výstavy Volty.cz v Ostravě, tentokrát na výstavišti Černá louka.

René Pajurek

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář