Vačkové spínače OBZOR: bezpečnost, kvalita i řešení na míru

Datum 28.03.2023

Foto: Obzor

Více než 50 let zkušeností, precizní výrobní zpracování, důkladné přezkoušení deklarovaných parametrů, stoprocentní výstupní kontrola… i tyto faktory stojí za dlouhou životností a bezporuchovostí vačkových spínačů z dílny zlínského výrobce OBZOR.  

S vačkovými spínači se lze setkat nejen u průmyslových strojů, ale i zahradních a domácích dílenských přístrojů. Vačkové spínače OBZOR nesou označení VSN a VSR a jsou konstruovány pro jmenovité proudy až 250 ampér.

„Klademe velký důraz na bezpečnost, a proto všechny naše vačkové spínače splňují svými technickými parametry také funkci odpínače,“ uvádí Marek Beneda, obchodně technický zástupce společnosti OBZOR Zlín, která se výrobě vačkových spínačů věnuje od 70. let 20. století, a doplňuje: „Bohužel mnoho vačkových spínačů jiných výrobců tuto bezpečnostní funkci nemá, což, na rozdíl od našich spínačů, do jisté míry omezuje jinak široké pole jejich možného použití.“ 

Stoprocentní vizuální kontrola i funkční zkouška 

Z dílny OBZOR neodejde jediný vačkový spínač, který by nebyl vyzkoušen a zkontrolován. Ověřování kvality začíná již u dodavatelů – veškeré dodané komponenty a materiály musí být podložené technickými listy a příslušnými certifikáty deklarujícími požadované parametry. Před uvolněním do vlastní výroby jsou jednotlivé díly důkladně kontrolovány pracovníky technické kontroly. Po kompletaci spínače je prováděna stoprocentní finální vizuální kontrola a funkční zkouška na elektrickém zkušebním zařízení. Druhy a způsoby prováděných zkoušek jsou předepsány elektrotechnickými normami, jejichž splněním OBZOR garantuje způsobilost vačkových spínačů pro použití na evropských trzích.

„Při zkouškách je ověřována kupříkladu proudová zatížitelnost a odolnost spínače při vysokých i nízkých teplotách. Z těchto zkoušek vyplývá, že například 16 ampérový spínač mechanicky vydrží více než 250 000 spínacích cyklů při provozních teplotách od -40°C až do +55°C,“ vysvětluje Marek Beneda. 

S výběrem pomůže konfigurátor i technická podpora 

Zlínský OBZOR nabízí nejen standardní katalogové spínací programy, ale také speciální atypické spínače vyrobené na míru.

„Se sestavením vačkového spínače může pomoci náš praktický online konfigurátor. V něm je možné navolit typovou řadu spínačů, schéma spínání, způsob montáže i jeho vizuální podobu, kam spadá výběr čelní desky, štítku a ovládacího prvku,“ informuje Marek Beneda z OBZORu.

Konfigurátor obsahuje také nabídku speciálního provedení spínačů, jako jsou například spínače se samočinným vratným pohybem nebo spínače mechanicky spojené vedle sebe. Pokud však potřebujete s výběrem vhodného spínače i jeho specifikací pro konkrétní konstrukční účely poradit, neváhejte se obrátit na Oddělení technické podpory OBZOR. 

Garance kvality

Vačkové spínače od firmy OBZOR garantují kvalitu materiálu i funkčnosti, což potvrzuje nejen dlouholetá zkušenost v oboru a výstupní kontrola každého spínače, ale také pětiletá záruka. „Jsme jedni z mála výrobců, kteří na vačkové spínače poskytují tak dlouhou záruku. Dáváme tím najevo, že kvalitě našich výrobků opravdu věříme,“ dodává závěrem Marek Beneda z OBZORu.

Martina Wawrzynová

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář