Osvětlovací systémy společnosti STEINEL

Datum 10.05.2023

Vizualizace rozmístění svítidel řady RS PRO CONNECT a možnosti jejich skupinového bezdrátového propojení. Foto: Steinel

Digitální senzorem ovládaný osvětlovací systém – RS PRO Connect R series

Rychlá instalace a bezdrátové propojení. Vnitřní LED osvětlení spínané senzory nové řady RS PRO Connect R od STEINEL kombinují optimální osvětlení s neuvěřitelně snadnou instalací a propojením. V redukovaném designu jsou svítidla k dispozici ve 2 verzích a 5 velikostech, každý s teple bílým nebo neutrálně bílým světlem, se senzorem nebo bez senzoru a volitelným nouzovým světlem. Pro nové stavby a renovace poskytují obchodníkům, projektantům a vlastníkům budov funkce, které splňují jejich potřeby pro širokou škálu aplikací. Integrovaný vysokofrekvenční senzor zapíná a vypíná světlo v závislosti na použití. Všechny funkce a nastavení světla se pohodlně nastavují prostřednictvím aplikace. Patentovaný detekční displej pomáhá elektrikáři definovat detekční zónu. Pro vytvoření skupin zón lze několik světel propojit přes Bluetooth bez nutnosti kabelů. Modulární konstrukce, tato svítidla jsou instalována ve velmi krátkém čase pomocí zacvakávacího mechanismu a lze je uvést do provozu bez použití žebříku. To snižuje práci a náklady pro profesionály a uživatele.

Výkonná a dlouhotrvající řešení osvětlení

Svítidla ze série RS PRO Connect R jsou k dispozici v kulatém a čtvercovém provedení. Kulaté RS PRO Connect R10, R20 a R30 mají v závislosti na velikosti LED světelný systém s příkonem od 9 do 24,5 W, s maximálním výkonem 3 200 lm. Čtvercová svítidla RS PRO Connect R20 Q a R30 Q jsou nabízena s LED světelným systémem s příkonem 16 a 24,5 W. Všechna svítidla jsou k dispozici buď v teple bílé verzi s teplotou chromatičnosti 3 000 K, nebo v neutrální bílé verzi se 4 000 K. Kryt z opálového difuzoru umožňuje příjemné osvětlení rozložené na velkou plochu. Výsledkem je, že vlastníci budov, projektanti a obchodníci mohou vždy najít řešení osvětlení, které je pro ně to pravé. Světelný systém STEINEL LED, který se používá v průměru 4,5 h denně, má životnost 65 000 h. To odpovídá průměrné délce životnosti svítidel 36 let.

Základní charakteristiky svítidel řady RS PRO Connect R firmy Steinel

Typ svítidlaR10R20R30R20 QR30 Q
Rozměry (mm)Ø 300 x 55Ø 420 x 55 300 x 300 x 52 350 x 350 x 55 
Příkon (W)91624,51624,5
Světelný tok (neutrálně bílá) (lm)1,1302,0003,2001,9503,150
Světelný tok (teple bílá) (lm)1,1001,9503,1201,9003,070

Aktivace světla na vyžádání

Svítidla řady RS PRO Connect R mají vysokofrekvenční snímač 5,8 GHz, který je neviditelně integrován do každého svítidla. Díky všesměrovému 360 stupňovému senzoru a montážní výšce 2 až 4 m detekuje každý pohyb v průměru od 1 do 10 metrů – bez ohledu na okolní teplotu a směr, ze kterého se k němu kdokoliv přibližuje. To znamená, že pokrývá maximální plochu 79 m² a automaticky rozsvítí světlo, když je to skutečně potřeba. Režim přítomnosti zabraňuje neúmyslnému vypnutí světla.

Čtyři funkce digitálního světla

Všechna svítidla řady RS PRO Connect R mají čtyři digitálně volitelné funkce světla. V závislosti na typu světla lze plynule nastavit hlavní úroveň světla až 3 200 lumenů na 50 až 100 procent, aby vyhovovaly jakékoli potřebě. Pokud integrovaný vysokofrekvenční snímač zjistí, že hlavní světlo není potřeba, je možné definovat základní úroveň světla mezi 10 a 50 procenty. Tlumené osvětlení poskytuje dostatečnou orientaci a větší bezpečnost s minimální spotřebou energie. Prostřednictvím aplikace, která je k dispozici jako volitelná výbava, lze podsvícení aktivovat jako okolní světlo, aby vykouzlilo speciální světelné nálady a vytvořilo příjemnou atmosféru. Speciálně pro tento účel jsou všechna svítidla řady R vybavena LED diodami vzadu. V případě potřeby lze do všech těchto svítidel integrovat nouzové světlo jako volitelný modul.

Modulární design pro neuvěřitelně snadnou instalaci

Aby se instalační práce minimalizovaly, světla řady RS PRO Connect R se skládají ze tří částí:

Instalační modul zajišťuje rychlou a přímou montáž na stěnu nebo strop. Praktický zacvakávací mechanismus drží světelný modul na místě. Díky nejmodernějším zásuvným terminálům je připojení obzvláště snadné. Laserové vyrovnávací čáry poskytují pomoc při správném umístění svítidla.

Světelný modul připravený k použití kombinuje 360stupňový vysokofrekvenční snímač s LED jednotkou a řídicí jednotkou. Obsahuje také LED diody potřebné pro podsvícení.

V případě potřeby lze do všech těchto světelných krytů zacvaknout volitelný modul nouzového osvětlení. Napájení zajišťují 3 dobíjecí baterie AA. Funkci nouzového osvětlení v souladu s normou EN 60598-2-22 lze testovat pomocí tlačítka pro zkoušku nouzového osvětlení na zadní straně krytu nebo pomocí aplikace.

Montážní součásti svítidla

Digitální nastavení snímače pro rychlé spuštění

Všechny funkce světla a dosah senzoru lze vybrat snadno a rychle. Pomocí patentované mobilní aplikace Smart Remote pro dálkové ovládání svítidel lze vybraný dosah znovu zkontrolovat na místě.

Nastavení a propojení pomoci aplikace ve smartphonu.

Bezdrátově propojitelné

Několik svítidel řady RS PRO Connect R lze vzájemně propojit, čímž vznikne praktický způsob osvětlení větších ploch. To se provádí rychle a pohodlně přes Bluetooth bez jakéhokoli dalšího zapojení. Nastavení pro vzájemně propojené skupiny je obzvláště snadné provést prostřednictvím konfigurace skupiny. Skupina Master je konfigurována na základě požadovaných funkcí. Skupinové adresy jsou přiřazeny zbývajícím členům skupiny a je nastaven zvolený dosah. Zjištěné pohyby jsou hlášeny Master svítidlu. Jako nákladově efektivní způsob implementace propojeného řešení jsou všechny světelné modely k dispozici také jako slave verze bez senzoru. Uživatelsky přívětivá funkce sousedního světla poskytuje předcházející a doprovodné světlo aktivací skupin sousedních světel, když je detekován pohyb. To zvyšuje pohodlí a bezpečnost.

Svítidla řady RS PRO Connect R jsou k dispozici u specializovaných velkoobchodních prodejců.

Společnost Steinel poskytuje 5letou záruku výrobce.

Profil společnosti
Od svého založení v roce 1959 se společnost STEINEL neustále vyvíjela z průkopníka na technologického a inovačního lídra na trzích senzorem řízeného osvětlení, horkovzdušných a lepících pistolí. Inovativní a inteligentní produkty světového významu jsou vytvářeny ve vlastních vývojových centrech společnosti v Německu, České republice a Švýcarsku. Všechny výrobky vyrábí společnosti vlastnící továrny v Německu, Švýcarsku, Rumunsku a Moldavské republice.
Značka STEINEL pokrývá inteligentní produkty a chytře navržené systémy navržené tak, aby splňovaly profesionální potřeby profesionálního uživatele. Zde se zaměřujeme na energetickou účinnost a využití špičkové technologie LED a senzorů. STEINEL je členem sdružení KNX a partnerem aliance eNet.
7 dceřiných společností vlastněných společností STEINEL ve Velké Británii, Francii, Itálii, Rakousku, Rumunsku, USA a České republice, stejně jako komplexní síť nezávislých distributorů, podporuje prodejní aktivity společnosti STEINEL ve více než 70 zemích.

Petr Kučera,
Sales Director CZ&SK
M: +420 731 474 723, E: petr.kucera@steinel.cz

Steinel Technik s.r.o., Rumunská 655/9, 460 01  Liberec 4

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář