Telegärtner AMJ-SL – modul RJ45 pro stísněné prostory

Datum 22.05.2023

Foto: EST

Tradiční německý výrobce Telegärtner uvedl na trh modul AMJ-SL Cat.6A, jenž má oproti jiným RJ45 modulům výrazně kratší celkovou délku. Je tedy ideální pro instalaci v obtížných situacích. Modul zaujme robustním a promyšleným pouzdrem – k montáži není potřeba žádné speciální nářadí.

Výzvy v oblasti kabeláže v moderních budovách jsou jasné: zajištění rostoucí rychlosti přenosu dat a maximální flexibility. IT kabeláž je často instalována ve velmi stísněných prostorách. To má velký vliv na rozvodné skříně, podlahové krabice či multimediální pracovní stoly: minimální poloměr ohybu kabelu nesmí být pro spolehlivý přenos dat nikdy snížen, ale většina modulů RJ45 je poměrně dlouhá a zabírá hodně místa (viz ukázky montáže v podomítkové krabici, kabelovém kanálu a panelu). Krátká konstrukce a vysoký přenosový výkon se však nutně nevylučují. Nejnovější modul RJ45, modul AMJ-SL, nabízí přenosové hodnoty, které dalece překračují požadavky norem, a díky mimořádně krátké konstrukční délce pouhých 32 mm současně ponechává dostatek prostoru pro správné vedení kabelů.

Obě poloviny pouzdra jsou vzájemně spojeny pomocí jednodílné kovové západky SafeLock (viz foto níže). Po zajištění v koncové poloze lze kovové pouzdro použít bez vibrací v různých aplikacích. Pro odlehčení tahu kabelu je na modulu integrovaná ozubená západka. Díky jemnému odstupňování hrotů lze použít pro kabely do průměru až 9 mm.

Technologie SafeLock pro bezpečné uzamknutí pouzdra.

AMJ-SL je certifikován podle podle IEC a EN 60603-7-51 modul RJ45 Cat.6A pro aplikace ISO/IEC 11801, části 1-6 a EN 50173, části 1-6 (včetně 10GBase-T, 4PPoE).

Modul AMJ-SL lze díky tenkému designu snadno kombinovat s čelními deskami různých výrobců.

Nosič modulů Telegärtner má totiž rozteč jacků vhodnou jak pro osvědčenou zásuvku AMJ45, tak pro zásuvku SAE. Tím se otevírá téměř neomezené spektrum designových možností. AMJ-SL ve formátu keystone (19,3 x 14,7 mm) se rovněž hodí do jedno-, dvou- a trojčlenných zásuvek Telegärtner, všech 19″ panelů Telegärtner a také do mini rozvaděčů MPD6, MPD8, MPD12, MPD16 a MPD24.

Modul AMJ-SL stručně:

  • Extrémně krátká konstrukční délka pouhých 32 mm
  • Mimořádně robustní 1dílné pouzdro z tlakově litého zinku 
  • Velký propojovací prostor
  • Snadná montáž bez nářadí pomocí patice
  • Barevné značení pro snadné prodrátování
  • Kontakty zabraňují jiskření v klidové oblasti kontaktu
  • Bezpečné uzamknutí pomocí technologie SafeLock
  • 4PPoE podle IEEE 802.3bt
  • Vhodné pro 10 Gigabit Ethernet
  • Kompatibilní s jinými výrobci
AMJ-SL je kompatibilní s rámečky mnoha různých výrobců. Foto: EST

Více informací o modulu AMJ-SL najdete v produktovém katalogu.

Výhradní zastoupení značky Telegärtner v ČR

Produkty Telegärtner, stejně jako produkty dalších renomovaných výrobců v oblasti elektrotechniky, komunikačních a řídicích systémů, vzduchotechniky a kabelů na český a slovenský trh výhradně dodává společnost Elektro-System-Technik s.r.o., Pod Pekárnami 338/12, Praha 9-Vysočany. T: 266 090 711, E: obchod@est-praha.czwww.est-praha.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář