Technology Days lákají na přednášky i robotické instalace z praxe

Datum 29.05.2023

Foto: Stäubli

Pardubický veletrh pořádaný firmou Stäubli už potřetí nabídne pohled na budoucnost robotiky. Ve výstavním centru Ideon proběhnou od 6. do 8. června Technology Days, na kterých si budete moci prohlédnout robotické buňky, vyzkoušet virtuální realitu simulující robotické procesy, ale také navštívit přednášky zaměřené na témata jako je umělá inteligence, český průmysl nebo modernizace technologií. 

Vstup na akci je zdarma a díky svému záběru si ho užijí jak odborníci věnující se tématu robotiky a automatizace, tak studenti z této oblasti a veřejnost se zájmem o inovace a průmysl 4.0. Návštěvníci se mohou těšit na špičkové roboty, které mají potenciál měnit průmysl, jak ho známe. 

Robotická buňka Stericlean+ HE TX2-60 pracuje v izolovaném prostředí – takzvaném izolátoru, má plně hygienickou konstrukci amanipulace s materiálem probíhá ve sterilních podmínkách, takže je ideální pro farmacii. Inovaci pro potravinářský průmysl pak přináší kooperace čtyřosého a šestiosého robota, kdy robot TX2-60 zvládá procesy řezání při porcování masných a sýrových výrobků, zatímco primární balení provádí superrychlý robot TS2-60 SCARA.

Na místě bude k vyzkoušení také virtuální realita, která slouží k přiblížení robotických aplikací a souvisejících procesů – pomocí virtuální reality lze simulovat i ty nejsložitější robotické procesy. Komu by byla málo i virtuální realita, toho by snad k návštěvě přesvědčila možnost závodit na autodráze proti žlutému robotu. 

Velmi zajímavý je i přednáškový program, který nám blíže představila marketérka Stäubli robotů Iryna Zelenska: „Na první den se nám podařilo získat exkluzivní řečníky. Velmi se těším na přednášku Lukáše Kovandy, hlavního ekonoma Trinity Bank na téma Investiční potenciál českého průmyslu v době vysoké inflace a také na aktuálně velmi trendy téma Skutečný potenciál umělé inteligence v průmyslu, které představí Jan Platoš, děkan VŠB. Každý den nás čeká více jak 10 přednášek a věřím, že si každý najde to svoje.“

Poznejte budoucnost technologií a vydejte se v červnu do Pardubic na Technology Days. Více informací a přihlášky na akci najdete na webu www.technologydays.cz

Kristýna Kopecká

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář