MSV: Vybíráme ze zajímavých exponátů

Datum 06.10.2019

SIEMENS: Tvoříme digitální budoucnost průmyslu

Pavilon P, stánek č. 016

Letos se návštěvníci mohou těšit zejména na řadu reálných ukázek digitalizace z praxe, a to jak pro výrobce strojů, tak koncových výrobků. Zvláště zajímavé budou ukázky přístupu k digitalizaci z výrobních závodů Siemens, stanoviště věnované virtuálnímu zprovoznění a servisním službám napojeným na cloudovou platformu MindSphere. Chybět nebudou digitální dvojčata reálných strojů a ukázky aditivní výroby. Přesvědčíme vás, že digitalizace a sběr a vyhodnocování dat mají přínosy nejen pro průmysl, ale třeba i pro takové obory, jako je motosport. V expozici Siemens předvedeme v české premiéře také nový systém pro CNC stroje SINUMERIK ONE, který představuje zcela novou generaci řídicích systémů pro obráběcí stroje. SINUMERIK ONE je CNC řídicí systém budoucnosti pro vysoce výkonné obráběcí stroje. Umožňuje využít veškerých výhod a potenciálu digitální transformace a automatizace v obrábění. Díky systému SINUMERIK ONE se vám otevírají nové možnosti v dosahování maximální produktivity a v realizaci dosud nevídaných vizí a obchodních modelů. SINUMERIK ONE je významnou hardwarovou a softwarovou inovací. Jeho digitální dvojče je klíčovým prvkem digitální transformace, veškeré simulace a testovací práce totiž probíhají kompletně ve virtuálním prostředí. Dochází tak k opravdu dokonalému propojení virtuálního a reálného světa. To přináší dosud nevídanou volnost a flexibilitu při implementaci inovací v krátkém čase.

ABB vstupuje do továrny budoucnosti. V Brně předvede digitální průlom

Pavilon P, stánek č. 093

Pavilon A1, expozice Digitální továrna 2.0

Expozice ABB se soustředí především na představení digitálních technologií a inteligentních řešení, která pomáhají zákazníkům dosahovat vyšší flexibilitu a produktivitu výroby. V pavilonu A1 návštěvníci uvidí unikátní patentovanou nabíjecí stanici ABB Terra HP, která je schopna nabít osobní auto během pouhých 8 minut na dojezd 200 km, dále také průmyslového robota IRB 6700 s elektrickými svařovacími kleštěmi GWT X9, automatizovaný dopravní systém od partnerské slovenské společnosti Photoneo i kolaborativního robota YuMi s širokými možnostmi aplikací. Prezentováno bude také řešení pro zefektivnění firemních procesů – software Manufacturing Operations Management (MOM), který zpracovává a analyzuje data z výroby pro zlepšování firemních procesů. Ukládání dat i jejich transakce jsou spolehlivé, kyberneticky bezpečné a s dostatečně vysokou kapacitou. Exponát ABB Ability Manufacturing Operations Management bude prezentován na zařízení ABB Collaboration table, což je interaktivní stůl či tabule s 55palcovou dotykovou obrazovkou. Uplatní se v operačním řídicím centru i všude tam, kde je pro zefektivnění týmové spolupráce potřeba rychlá a atraktivní prezentace dat. Collaboration table v sobě spojuje stůl, počítač a dotykovou obrazovku. Je výškově i úhlově nastavitelný včetně překlopení o 180 °, což umožňuje prohlížení obrazovky ze dvou různých stran.

Hoffmann Group přichází s novou premiérou

Pavilon F, stánek č. 022

Volná plocha K, stánek č. 003

Robustní skříně na nářadí, která vám poskytne až 9 zásuvek pro výdej materiálu 24 hodin denně. Navíc díky intuitivnímu softwaru učiníte rychle svůj výběr správného kousku. Pozadu však nezůstává ani nový dílenský vozík řady GARANT GridLine, který je vybaven šikovně umístěnými bočními přihrádkami. Tyto letošní novinky můžete vidět na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019 v Brně. Společnost představí laikům i odborné veřejnosti dále upínač GARANT Xpent a svěrák GARANT XTRIC. Hoffmann Group letos rozšíří svůj stánek číslo 022 také o venkovní plochu, kterou naleznete mezi pavilony P a F.

Kovosvit představí na MSV soustruh KL 435, navazuje na stroj SP 430

Pavilon P, stánky č. 124 + 128

Výstavní premiéru nového soustruhu KL 435 chystá na MSV společnost Kovosvit MAS. Výrobní řada KL je evolucí řady produkčních soustruhů SP. Samotný KL 435 tak navazuje na soustruh SP 430. Konstruktéři se při inovaci zaměřili zejména na ergonometrii a celkovou přívětivost ovládání stroje. 

Misan bude opět prezentovat špičkové stroje s mezinárodním renomé

Pavilon A1 (stánek č. 002), pavilon P (stánek č. 142)

Společnost Misan s.r.o. představí na MSV 2019 světoznámé firmy jako Okuma, Brother nebo Okamoto. Kromě jejich prezentace a strojů však přinese tři letošní novinky pro strojírenský trh – svislé obráběcí centrum Okuma Genos M660V, obráběcí centrum SPEEDIO R650 X2 s výměnou palet a víceúčelové centrum OKUMA MULTUS U3000-2SW.

FANUC: Výrobní data zůstávají v továrně

Pavilon G1 (stánek č. 049), pavilon P (stánek č. 045)

Průmyslová IoT platforma FIELD system od společnosti FANUC se představuje v Evropě, míří také na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Společnost zahájí prodej tohoto systému na evropském trhu koncem tohoto roku. FIELD je zkratka pro „FANUC Intelligent Edge Link and Drive“. Industrial IoT (IIot) označuje propojení zařízení za účelem interakce a výměny dat. Systém FIELD umožňuje propojení různých výrobních strojů různých generací od všech výrobců v závodě a umožňuje tak komplexní analýzu dat v celém výrobním řetězci – tato skutečnost představuje rozhodující krok směrem k inteligentní továrně.

KUBOUŠEK Group pojme MSV 2019 v jiném stylu

Pavilon G1 (stánek č. 037), pavilon F (stánek č, 060), volná plocha G (stánek č. 008)

Třikrát jinak. Takové je pomyslné pravidlo společnosti KUBOUŠEK GROUP, která na Mezinárodním strojírenském veletrhu obsadí výstavní plochu v pavilonech G1, F a P. Letos u příležitosti nové kampaně ukážou své exponáty v konečném výrobním procesu. Do Brna přivezou mimo jiné i Metrios MT 75 CROSS a VICIVISION M609 Techno.

Kivnon Slovakia: Jaké jsou dnes trendy pro interní logistiku ve výrobě, ukáže se svými AGV vozíky

Pavilon A2, stánek č. 039

Letos je součástí MSV i veletrh Transport a Logistika. Jaké jsou v momentálně v této oblasti možnosti, ukáže například společnost Kivnon Slovakia s.r.o. Zabývá se vývojem technologií automatických naváděných vozíku AGV, které jsou určené pro interní logistiku ve výrobě. Novinkou modelové řady Kivnon je typ vozíku K41, který představuje perfektní rovnováhu mezi ergonomii výšky AGV vozíků a výbornou manipulaci s přepravovaným břemenem. Vozíky mohou být naváděné přes prostorovou navigaci nebo magnetickou pásku na základe radio komunikace či přes WiFi.

KUKA uvede v Brně novou generaci nejúspěšnějších robotů

Pavilon Z, stánek č. 081 + 082

Specialista na automatizaci KUKA, automatizační globální společnost, inovovala svou nejprodávanější produktovou řadu – KR Quantec, jenž se na podzim představí široké veřejnosti na brněnském výstavišti u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu. Jako jeden z předních světových dodavatelů inteligentních automatizačních řešení nabízí KUKA zákazníkům vše, co potřebují se širokou škálou specializací. Sérii optimalizovali specialisté z hlediska výkonu nebo efektivity nákladů a nabízí tak největší portfolio průmyslových robotů s vysokou nosností. KUKA přiveze také oblíbenou atrakci Robocoaster.

MCAE má nachystanou českou premiéru 3D tiskárny Stratasys F120™. Cenově dostupné, a přesto naprosto precizní

Pavilon A1, stánek č. 001

Přední česká společnost zabývající se již přes dvě desetiletí 3D technologiemi ukáže, že profi 3D tiskárny mohou být cenově dostupné a i v průmyslové kvalitě lze používat menší a levnější řešení. Zajímavostí bude v chystané expozici MCAE Systems ještě víc, například 3D tiskárna pro tisk z kovu, na níž společnost loni získala Zlatou medaili MSV. Premiérově návštěvníci uvidí 3D tiskárnu F120, která vyniká nízkou cenou – avšak nikoliv nízkým výkonem. Navazuje totiž na oceněnou platformu tiskáren řady F123™ Series s prokázanými konzistentními a opakovatelnými výsledky a jednoduchým ovládáním typu „zapoj a tiskni“. Díky konstantnímu řízení teploty komory vycházejí díly z tiskárny přesně podle návrhu bez jakéhokoliv kroucení nebo deformací. Regulace teploty také znamená, že díly mohou být tištěny s hustou strukturou, takže mají podobné vlastnosti jako díly lisované či obrobené.

Neuron Soundware předvede svá diagnostická řešení na bázi zvuku

Pavilon A1, expozice Digitální továrna 2.0

Start-up zabývající se audio diagnostikou. Po třech letech sbírání dat a zvuků mimo jiné u Siemens či Deutsche Bahn má unikátní databázi, díky níž a softwaremu řešení dovedou odhalit, kde a proč stroj přestává pracovat či hrozí porucha. Navazují na staré znalosti odborníků, kteří dovedli diagnostikovat stroj podle „zvláštních“ zvuků.

Orbit: S řešením ORBIT 3D Workplace už se nemusíte omezovat pouze na svou kancelář. Pracujte kdykoliv na čemkoliv a odkudkoliv

Pavilon V, stánek č. 024

Technologický pokrok – přenosný a nesvazující. I takto by se dal označit hlavní exponát 3D Workplace společnosti ORBIT. Firma s pětadvaceti lety zkušeností v Brně ukáže platformu určenou pro pro vývojáře, designéry či výpočtáře v oblastech CAD/CAM/CAE/BIM. 3D Workplace – tedy jednoduše vysvětleno jako pracovní proces dostupný kdekoliv. Pro vývoj technologie, náčrty, komentování práce svých kolegů, provádění změn za pochodu a mnoho dalšího už nemusíte být v kanceláři nebo u notebooku s vysokým výkonem, jenž by utáhnul všechny spuštěné aplikace. Nyní totiž můžete pracovat na svém tabletu a dokonce i telefonu, protože tato platforma zjednodušila principy a těžká data převedla na vzdálené datové centrum (principiálně cloudové řešení).

Stäubli Systems předvede v Brně rychlou, automatickou a bezpečnou výměnu nástrojů

Pavilon G1, stánek č. 070

Stäubli Systems je předním technologickým průkopníkem ve vývoji systémů pro výměnu nástrojů. Na brněnském Mezinárodním strojírenském veletrhu předvedou zástupci společnosti novinky jak v zavádění automatizace robotických buněk, tak novou řadu robotů TS2. Specialisté letos předvedou novinky u stánku 70 v hale G1.

Škoda Auto ukáže na strojírenském veletrhu v Brně koncept připravovaného elektromobilu

Pavilon A1, expozice Digitální továrna 2.0

Elektromobil od Škoda Auto s názvem VISION iV byl poprvé představen v březnu tohoto roku na ženevském veletrhu. Poté jej mohli automobiloví nadšenci vidět na několika světových veletrzích a akcích. Vystavení konceptu na Mezinárodním strojírenském veletrhu je tak pro české a také slovenské návštěvníky jedinečnou příležitostí vidět elektrickou budoucnost české automobilky.

ŽĎAS představí na MSV 2019 zařízení pro železniční průmysl

Pavilon V, stánek č. 092

Ústředním exponátem expozice společnosti ŽĎAS bude železniční kolo vyválcované na rozválcovačce určené pro přesné válcování železničních kol za tepla. Návštěvníci uvidí také digitální dvojče dalšího ze strojů určených pro železniční výrobu, hornotlakého dvojčinného lisu pro prohýbání disku železničního kola. Použitím toho základního konceptu Průmyslu 4.0 se může doba návrhu zkrátit až o třetinu času. A v neposlední řadě ŽĎAS představí svoje významné projekty v oblasti energetiky.

Hennlich přiveze kolaborativní robotické rameno Panda

Pavilon V, stánek č. 113

Litoměřický Hennlich se pouští na pole kolaborativních robotů. Na MSV představí kolaborativní robotické rameno Panda od německé společnosti Franka Emika. Robotické rameno dosahuje vysoké opakovatelné přesnosti i při vysokých rychlostech. Velká citlivost umožňuje provádět jemné úkony při lisování, zakládání nebo šroubování. Rameno je osazeno více než 100 snímači, čím je zajištěna rychlá detekce a reakce na případnou nechtěnou kolizi v řádu milisekund.

3Dees přiveze nejvýkonnější tiskárnu pro 3D digitální výrobu. Poprvé se v Česku objeví Colossus, velkorozměrový tisk z recyklátu

Volná plocha K, stánek č. 005

Z Belgie už brzy vyrazí zvláštní zásilka – průhledný klimatizovaný kontejner a na MSV se tak vůbec poprvé představí jedna z největších evropských 3D tiskáren. Kontejner bude složen u expozice české společnosti 3Dees Industries. Unikátů bude mít ale mnohem víc. Nejsou to jenom 3D technologie, ale také se představí na MSV v novém kabátě – vlastním designovém pavilonu. Tvar bude prezentován symboly 3Déček, které má ve svém logu a design bude přestavovat symbolicky organickou strukturu, tak typickou pro díly vyrobené dnešními moderními aditivními technologiemi. To hlavní ale bude čekat uvnitř pavilonu. Přestaví se tu zcela nová progresivní 3D technologie, která radikálně posunuje hranici vnímání 3D tisku. 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář