Nová průchozí WAGO svorka 2773 PUSH WIRE®

Datum 30.10.2023

Nová WAGO svorka řady 2773 
se svojí páčkovou “sestrou” řady 221. Foto: WAGO

WAGO, německý specialista na automatizaci a elektrickou připojovací techniku, rozšiřuje portfolio instalačních svorek. Novinkou je průchozí instalační svorka PUSH WIRE®, která právě teď přichází na český trh. 

 Přednosti

  • Rychlá a snadná oprava poškozených vodičů
  • Zasouvání plných i vícedrátových (hrubě laněných) vodičů bez použití nástrojů
  • Připojování vodičů na nejstísněnějších místech díky kompaktnímu konstrukčnímu provedení

Svorka dokáže propojit vodiče na nestísněnějších místech. Představuje mimořádně efektivní pomůcku pro řešení problémů při prodlužování nebo opravách kabelů. Stačí odizolovat vodič a bez nutnosti použití nástrojů ho zasunout do svorky – vodič se spolehlivě a rychle spojí s kontaktním místem. Průchozí instalační svorka je zvlášť kompaktní – její délka činí jen 29 mm. Je vhodná pro aplikace do 32 A a pro vodiče do průřezu 4 mm². Zapuštěná uchopovací plocha zajišťuje snadné používání a svorka díky ní spolehlivě padne do ruky. Díky čirému transparentnímu pouzdru instalační technik na první pohled vidí, zda je vodič správně zasunutý do svorky. Měřítko natištěné na pouzdře pomáhá snadno a rychle ověřit správnou délku odizolování. 

Foto: WAGO

Průchozí instalační svorka PUSH WIRE® slouží například k prodlužování krátkých vodičů v podomítkové instalační krabici, k prodlužování celých vedení nebo k opravě poškozených kabelů. Ideálně se tak hodí pro renovace a rekonstrukce budov. Díky bezúdržbové pružinové připojovací technice lze svorku při opravách použít s vhodnou smršťovací bužírkou i v podomítkových aplikacích, a to bez nutnosti sekat velkou část stěny. To z ní dělá nepostradatelnou součást výbavy elektrikářů.

Zdeněk Štěpka

Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (3)

  1. Novinka? A přichází právě teď na česky trh? V čem je to jiné oproti 2773-2401? Kterou tady v ČR používáme s kolegy už rok? A to jsme si je nechali koupit protože jsme to viděli někde před skoro 2 roky na videu.

  2. Co je na tom “průchozí? Uvítal bych svorku na připojení zásuvky na zásuvkový okruh bez přerušení vodičů pouhým odbočením. Dovedu si to představit i bez odizolování, jenom to ještě nikdo nevyrábí.

Napsat komentář