Maximální bezpečnost při nejvyšší rychlosti: Jednokanálové elektronické jističe EPSITRON®

Datum 30.11.2020

Nové jednokanálové elektronické jističe WAGO EPSITRON® spolehlivě chrání vaše systémy před nadproudem a zkratem. Jištění na sekundární straně se vypíná i v případě nízkého nadproudu dle normy EN 60204. Umožňuje tak používat cenově výhodné jednoduché napájecí zdroje. V případě tvrdého zkratu elektronický jistič vypíná během pouhých 4 ms.

Nové moduly se pyšní šířkou pouze 6 mm (0,236″), která z nich dělá nejtenčí elektronické jističe aktuálně dostupné na trhu. Jsou asi o 66 % menší než běžné instalační jističe, takže vám zejména při použití ve skříňovém rozvaděči ušetří ještě víc místa.

Tyto vlastnosti a výkonnostní parametry zaručují, že systém bez problémů obstojí i pod vysokým zatížením. Elektronické jističe WAGO umožňují bez dalších kroků nebo změny jmenovitého proudu zapínat spotřebiče s vysokou kapacitou přes 50 tisíc mikrofaradů. Pomáhají tak předcházet nechtěnému vypínání jističů v důsledku vysokých proudových rázů při zapínání spotřebičů.

Široké a flexibilní spektrum aplikací

Elektronické jističe lze využít v širokém spektru aplikací. Ideálně se hodí k jištění na sekundární straně v instalacích s dlouhými vedeními nebo kabely o malém průřezu, v nichž nelze používat běžné instalační jističe nebo tavné pojistky. Díky binárnímu vstupu je možné elektronické jističe WAGO používat také jako elektronická relé k dálkovému zapínání a vypínání spotřebičů. Výrobci strojů a systémů pak elektronické jističe často využívají v řídicích obvodech ke spolehlivému odpojení zemního zkratu během definované doby dle normy EN 60204. V důsledku vysoké přesnosti dostávají elektronické jističe předost před tavnými pojistkami také v řadě aplikací v oblasti ochrany přístrojů.

Elektronické jističe lze rovněž spolehlivě a flexibilně používat i za extrémních podmínek při okolních teplotách od −25 °C do +70 °C.
Nové elektronické jističe WAGO jsou modulární a umožňují s minimem zapojování připojit vstupní napětí pomocí můstků a také snadno propojit výstupní napětí s přístroji JUMPFLEX® řad 857 a 2857. Vstupy a výstupy signálu lze pomocí můstků také sdružovat do skupin.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář