Jubilejní 30. ročník veletrhu AMPER 2024 s podtitulem SMART AND CONNECTED WORLD je připraven

Datum 11.03.2024

Foto: Terinvest/Amper

Veletrh AMPER se vzhledem k prezentaci firem na nejvyšší úrovni v České republice a na Slovensku etabloval jako nejvýznamnější událost elektrotechnických odborníků. Vystavovatelé budou prezentovat ucelená portfolia výrobků a řešení, ale též novinky a inovace z oborů elektrotechniky, energetiky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení, měřicí a řídicí techniky, elektronických součástek a modulů ve výstavních halách V a F brněnského výstaviště na ploše 20 000 m2.

AMPER 2024 V ČÍSLECH

  • 410 VYSTAVOVATELŮ z 23 ZEMÍ (150 ze zahraničí, z toho Čína 34, Slovensko 27, Německo 22, Polsko 18, Rakousko 12, Tchaj-wan 8, Turecko 5, Maďarsko 3,
    Švýcarsko 3, Belgie 2, Francie 2, Indie 2, Itálie 2, Velká Británie 2, Bulharsko 1, Finsko 1, Gruzie 1, Chorvatsko 1, Irsko 1, Norsko 1, Srbsko 1, Švédsko 1)
  • 81 MEDIÁLNÍCH A ODBORNÝCH PARTNERŮ 
  • 16 NOMINACÍ V SOUTĚŽI O ZLATÝ AMPER
  • 11 KONFERENCÍ A SEMINÁŘŮ
  • AMPER SUMMIT za účasti předsedy vlády ČR Petra Fialy
    BUDOUCNOST ČESKÉHO JADERNÉHO PRŮMYSLU VE STŘEDNÍ EVROPĚ
  • ŘADA NOVINEK VYSTAVOVATELŮ – jsou uvedeny na webu AMPER.cz
  • OČEKÁVANÁ NÁVŠTĚVNOST 25 TISÍC ODBORNÍKŮ. Odborná účast je letošní prvořadou prioritou pro vystavovatele i pro pořadatele.

Veletrh je určen pro elektrotechniky, techniky navazujících oborů, energetiky, obchodníky, řídící pracovníky, technology, konstruktéry, projektanty, zástupce municipalit a investory v průmyslu, dopravě i ve stavebnictví. 

Protože šíře elektrotechniky a elektroniky je na veletrhu velká a rozmanitá, navíc mnoho vystavovatelů se věnuje více oborům např. významní tradiční vystavovatelé firmy PHOENIX CONTACT a WAGO nebo nový vystavovatel firma KEYENCE. Pro snazší zdokumentování jsme proto vybrali několik dominantních tematických zón.

TECHNOLOGIE PRO OBNOVITELNÉ ENERGIE

Řešení pro obnovitelné energie je klíčovým tématem rezonujícím napříč celou Evropskou unií. Na veletrhu se budou prezentovat fotovoltaické a větrné zdroje (např. firma SWPOWER) spolu s akumulací a uložením energie (např. firma AERS). 

Obor energetiky (výroba, přenos, transformace a akumulace energie, rozváděčová technika, smart grids a další) na veletrhu představí celkem 112 firem převážně umístěných v hale V např. firmy KOČÍ-VALÁŠEK, BEZ TRANSFORMÁTORY, EATON, HAKEL, PFISTERER.
K tématu se budou konat konference Solární Asociace – Aktuální trendy ve fotovoltaice a konference České Fotovoltaické Asociace – Malé Fotovoltaické Fórum (MFF).Partnery tématu jsou dále AF Power, PowerHUB, AKU-BAT.CZ, Energetika, Energie 21 a Unie komunitní energetiky.

KABELY, ELEKTROINSTALACE A ZABEZPEČENÍ

Vodiče, kabely, kabelové konfekce a kabelová technika společně s elektroinstalační, rozváděčovou a zabezpečovací technikou tvoří páteř pro napájení všech silnoproudých i elektronických zařízení a pro zabezpečení budov, dalších systémů a provozů.
Představí se na 140 firem v hale V (např. firmy LABARA, PRYSMIAN KABELY, SILENT-CZECH, JABLOTRON, SALTEK) a mnoho dalších firem s příslušnými měřicími přístroji, ochrannými pomůckami a nářadím (např. firma WIHA POLSKA).

Partnery tématu jsou Asociace výrobců kabelů a vodičů ČR, portál Elektrika.cz,  Elektrotechnický zkušební ústav, Asociace Grémium Alarm, portál ElektroPrůmysl.cz a vzdělávací agentura LPE pořádají tyto přednášky:Bezpečnost strojních zařízení 2024,Pravidelné a výchozí revize vyhrazených technických elektrických zařízení, Zkušenosti z projektování, instalací a revizí přepěťových ochran.

ELEKTRONICKÉ KOMPONENTY

Pasivní, polovodičové, optické, mechanické součástky, tištěné spoje, čipy, vestavné a další systémy jsou dominantním oborem v hale F. Celkem se představí na 120 vystavovatelů v opravdu celosvětovém měřítku, např. firmy HARTING, FISCHER ELETRONIK, SVK ELEKTRONIK, GM ELECTRONIC.

Partnery tématu jsou DPS Elektronika od A do Z, CADware s.r.o., BEN – technická literatura a časopis Jemná mechanika a optika.

AUTOMATIZACE A ŘIDÍCÍ SYSTÉMY

Automatizace budov, v průmyslu a logistice společně se senzorovou, měřicí a řídicí technikou nacházejí stále nová a nová uplatnění. Trend digitalizace se stále více promítá do všech hromadných procesů.

Na 120 vystavovatelů vystaví své novinky a řešení v hale V např. firmy ENIKA, MURRELEKTRONIK, ORBIT MERRET nebo MEGGER. 

Partnery tématu jsou Automa, Zakazka.cz, Strojárstvo/Strojírenství, Automotive magazine a Elektrotechnická asociace České republiky (ElA).

VÝROBNÍ ZAŘÍZENÍ PRO ELEKTROPRŮMYSL

Výrobní zařízení pro elektrotechniku a elektroniku, technologie DPS, povrchové úpravy, speciální chemie, komponenty a diagnostika tvoří ucelenou zónu v hale F, kterou prezentuje 60 vystavovatelů, např. KOMAX CZECH REPUBLIC TRADING, IMT TECHNOLOGIE & SOLUTIONS, PBT ROŽNOV P. R., MP ELEKTRONIK TECHNOLOGIE, REALTIME TECHNOLOGIES.
Partnery tématu jsou DPS Elektronika od A do Z, Czech Industry, Průmyslové spektrum a Ministerstvo průmyslu a obchodu.

SVĚTELNÁ TECHNIKA

V hale V naleznete nejnovější trendy 35 firem v osvětlovací technice jako jsou LED technologie, pracovní a průmyslové osvětlení, hliníkové i ocelové stožáry, příslušenství a napájení světelných zdrojů i nejnovější kolekce vypínačů, např. firmy INLED, AMAKO, GAMAALUMINIUM, KOOPERATIVA, OTAVA.

Partnery tématu jsou časopisy Světlo, Pro města a obce a Svaz českých a moravských výrobních družstev.

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE

Informační a komunikační technologie představí na 60 vystavovatelů v hale V a F např. 2N TELEKOMUNIKACE, GS SOFT BOHEMIA, SECTRON, RAYCOM. 

Exponáty jsou z oborů: aplikovaný software, zabezpečení a úschova dat a programů, mechanická ochrana IT, síťová technika, průmyslové servery, komponenty a instalace, radiokomunikační technika, antény, měření, řešení pro 5G sítě, bezdrátové datové přenosy, RFID technologie, čtečky, snímače, platební systémy, identifikační a kamerové systémy, zobrazovací technika a dotykové displeje, platformy IoT a cloudu, navigační přístroje, termovizní přístroje, audiovizuální systémy. Produkty směřující především pro firemní užití.

Partnery tohoto tématu jsou Computerworld, ICT UNIE, Automatizace.HW.cz a IQRF Alliance.

POHONY, NAPÁJENÍ, ELEKTROMOBILITA

V hale V i hale F naleznete souhrnná řešení tohoto tématu. Celkem se představí na 50 firem a předvedou nejrůznější druhy elektromotorů včetně krokových a lineárních např. AKAM, BIBUS, RAVEO, ATAS ELEKTROMOTORY, řídící jednotky, softstartery, měniče a ovladače, elektromagnety, čerpadla, servis, testování a softwarové služby, dále napájecí zdroje např. ŽS OHLA nabídne výstavbu trakční napájecí stanice a měnírny. 

V rámci doprovodného programu je možné se zúčastnit konference na téma Efektivní elektromobilita v organizacích, kterou organizuje Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services.

Partnery tématu jsou Ministerstvo dopravy, Svaz průmyslu a dopravy, Asociace pro elektromobilitu ČR a FLEET.

AMPER INOVÁTORIUM A STARTUP

Na AMPER INOVÁTORIU 2024 v hale V budou představeny výstupy výzkumných prací aprojektů 7 technických vysokých škol z České republiky i Slovenska a inovátorské projekty a technologie startupových firem (AVERTURE, SPECTODA, CUBE IT, EFEKT ENERGY, LIGHT SEEKERS a AGICEPTION) z oborů elektroenergetiky, elektroniky, digitalizace či osvětlovací techniky.

Partnery tématu jsou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Asociace výzkumných organizací a Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST.

SMART & SAFE CITY

Koncept SMART & SAFE CITY kromě kvalitního urbanismu a řízení měst a obcí zahrnuje technologie, které jsou představovány na veletrhu AMPER 2024 ve 3 okruzích (inteligentní energetika a služby, informační a komunikační technologie, inteligentní mobilita) např. u  firem BONEGA, ENIKA, IMA nebo PARTIZAN SECURITY .

Partnery tohoto tématu jsou PowerHUB, Třípól a Moderní obec.

Návštěvníci 30. ročníku veletrhu AMPER mohou navázat přímo face to face nové kontakty a spolupráce, rozšířit obchodní aktivity, projednat joint venture, seznámit se s technologickým vývojem, ale též si odnést  jedinečný zážitek a nasát tu pravou veletržní atmosféru. Navíc zajímavý doprovodný program v podobě konferencí a přednášek nabídne příležitost k vzdělávání a získávání nových znalostí.

TĚŠÍME SE NA VÁS V BRNĚ OD ÚTERÝ 19. BŘEZNA DO ČTVRTKA 21. BŘEZNA

DETAILNÍ INFORMACE NALEZNETE NA  WWW.AMPER.CZ.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář