Série zdrojů HRPG-N3 se schopností snést krátkodobé překročení výkonu o více než 300 %

Datum 26.04.2024

HRP 150 N3. Foto: Akam

Světový výrobce napájecích zdrojů MEAN WELL představuje novou sérii HRPG-N3 zařazenou mezi špičkové průmyslové napájecí zdroje navržené s oboustranným uspořádáním DPS, disponující řadou ovládacích a monitorovacích funkcí, se schopností snést krátkodobé překročení výkonu o více než 300 %, což předurčuje využití v celé řadě průmyslových oblastí, zejména pro indukční nebo kapacitní zátěž a to i v náročných provozních podmínkách.

Série HRPG-N3 je zcela novým uzavřeným typem průmyslového napájecího zdroje, který umožňuje krátko­do­bé přetížení až 320 % jmenovitého výkonu. Při provozu s indukčními zátěžemi, jako jsou např. motory, nebo při provozu s elektronickými řídicími obvody, kde je více elektrolytických kondenzátorů s velkým proudovým kapacitním zatížením v okamžiku náběhu, je potřeba zajistit dostatečný spouštěcí výkon.

Proto je nová série HRPG-N3 konstruktéry společnosti MEAN WELL navržena především tak, aby pomohla zákazníkům vyřešit problém krátkodobého přetížení, aniž by byl zvyšován příkon. Díky použití napájecího zdroje stejného výkonu ve wattech v kombinaci se špičkovým výkonem překračujícím 300 % zákazníkům odpadá nutnost pořizovat napájecí zdroje s vyšším výkonem, často větší velikosti, zároveň má významný dopad na snížení celkových nákladů.

Oboustranné uspořádání desek plošných spojů u napájecích zdrojů HRPG-N3 nabízí stabilní vysokou kvalitu v průmyslových provozech s výraznými vibracemi nebo vysokou okolní teplotou. Související monitorovací funkce lze použít v kombinaci s rozhraním „HMI“ a řízením automatizace. Nechybí funkce paralelního zapojení pro dosažení až čtyřnásobného výkonu při zapojení 3+1 modulů.

HRPG 1000 N3. Foto: Akam

Série HRPG-N3 nabízí výkony 150W, 300W, 600W a 1000W a modely s výstupními napětími 12V, 24V, 36V a 48V běžně používanými v průmyslových zařízeních. Mechanické rozměry jsou totožné jako u předchozí řady HRP(G), to umožňuje zákazníkům snadnou výměnu. Využití najde v celé řadě průmyslových oblastí, včetně různých motorových zařízení nebo elektronických řídicích aplikací. Je v souladu s certifikací UL/IEC/EN 62368-1, může být provozována s různými elektronickými zařízeními nebo mechanickými zařízeními: jako jsou lasery, měřicí přístroje, robotická ramena, kávovary, systémy nouzového osvětlení atd. Pokud máte zařízení, které vyžaduje >300 % špičkového výkonu, zvolte produkty řady HRPG-N3 nebo kontaktujte obchodní oddělení.

Akam

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář