Samba od Unitronics nyní nově i se 7” HMI panelem

Datum 27.06.2017

Pokud máte v projektu rozpočet na textový displej, zkuste použít Samba™ od Unitronics. Nyní nově i se 7” HMI panelem

Samba, PLC all-in-one velikosti dlaně s HMI a integrovanými I/O, vyplňuje prostor na trhu, který se v poslední době stále zvětšuje – výrobci zařízení s napjatým rozpočtem, kteří potřebují kompaktní regulátory pro jednoduché ovládání stroje, ale rádi by měli i jistou konkurenční výhodu, již nabízí elegantní barevný dotykový panel HMI. První model Samba byl uveden na trh již loni na jaře. O několik měsíců později Unitronics rozšířil tuto sérii o nový model se 4,3″ HMI panelem. Nyní Unitronics představuje 7″ HMI panel pro ještě odvážnější řešení. Krásná HMI 16-bitová dotyková obrazovka umožňuje zadávání dat a zobrazování proměnných, včetně barevných grafických trendů a alarmových obrazovek. Samba podporuje 24 uživatelských obrazovek, které mohou obsahovat celkem až 5MB různých obrázků na 1 aplikaci. Integrované PLC nabízí širokou škálu funkcí, včetně 2 auto-tune PID smyček, ovládání v reálném čase, záznamu dat, receptur a mnoho dalších.

Vnitřní paměť pojme 112kB aplikační logiky, plus 512kB pro různé fonty písma a 5MB pro zobrazení. Integrované I/O nabízejí digitální, analogové, a vysokorychlostní funkcionality.

Ploché provedení a krytí IP66/IP65/NEMA4X dělá ze Samby vynikající řešení pro potravinářský a farmaceutický průmysl, kdekoli může docházet k postříkání nebo jsou požadavky na čistitelnost zařízení. Všechny jednotky Samba jsou dodávány s programovacím portem (USB pro verzi 4,3” a 7″, RS232 pro verzi 3,5”). Mohou být přidány další porty: RS485 nebo Ethernet a CANbus. Samba podporuje GPRS/GSM, e-mail a SMS. stejně jako průmyslové TCP/IP protokoly, Modbus, DF1 slave, CANopen a J1939, ale může se také přizpůsobit jakémukoliv protokolu třetí strany.

Samba™ využívá zdarma dostupný software VisiLogic od firmy Unitronics. VisiLogic poskytuje jednotné, jednoduché prostředí pro konfiguraci hardware, konfiguraci komunikace, vývoj aplikací v prostředí Ladder a tvorbu HMI obrazovek, včetně bezplatné knihovny průmyslových obrázků. Volně dostupné jsou také utility pro vzdálený přístup z PC a export dat. Unitronics nabízí neomezenou technickou podporu pro všechny své produkty a podporuje aktivní uživatelské fórum.

Samba nabízí všechny funkcionality, které odrážejí potřeby systémových integrátorů pro malé aplikace, snižuje prostorové požadavky i požadavky na elektroinstalaci a eliminuje potřebu komunikace panel-PLC, což vede k vynikajícímu poměru ceny a výkonu.

 

Samba™ – Nové I/O konfigurace dále zvyšují Vaše možnosti aplikací

Unitronics nyní uvádí na trh šest nových modelů Samba, nákladově efektivní all-in-one PLC s HMI a integrovanými I/O. Nové konfigurace I/O RA22 a TA22 jsou nyní k dispozici s obrazovkami o velikosti 3,5″, 4,3″ a 7″, k vidění zde.

Modely SM35-J-RA22, SM43 -J-RA22 a SM70-J-RA22 zahrnují:

  • 12 Digitálních vstupů celkem. Mohou mít konfiguraci jako NPN/PNP vstupy nebo mohou být konfigurovány včetně:
    1 HSC/Shaft-encoder
    2 Analogový/Digitální vstup
    2 Termočlánek/Pt100 vstup
  • 4 Reléové výstupy
  • 4 Transistorové PNP výstupy
  • 2 Analogové výstupy, 12-bit

Modely SM35-J-TA22, SM43 -J-TA22 a SM70-J-TA22 zahrnují:

  • 12 Digitálních vstupů celkem. Mohou mít konfiguraci jako NPN/PNP vstupy nebo mohou být konfigurovány včetně:
    1 HSC/Shaft-encoder
    2 Analogový/Digitální vstup
    2 Termočlánek/Pt100 vstup
  • 8 Transistorových PNP výstupů
  • 2 Analogové výstupy, 12-bit

Unitronics (R”G) Ltd. je izraelská společnost s mezinárodní působností, která se zabývá výrobou PLC, softwaru pro automatizaci a doplňkovými zařízeními od roku 1989.

Úplně první all-in-one regulátor – HMI + PLC + integrované I/O – představil Unitronics před téměř 25 lety. Jeden z prvních průkopníků tohoto trhu, Unitronics nadále sleduje globální trendy ve vývoji a vyrábí all-in-one kontroléry s vynikajícím poměrem cena/výkon, který zvyšuje jejich konkurenční výhodu.

OPLC kontroléry Unitronics v sobě kombinují plně funkční PLC a operační panely HMI do jediné kompaktní jednotky. Tato zařízení HMI + PLC jsou naprogramována v jednotném, uživatelsky přívětivém prostředí. Uživatelé ušetří I/O body, kabeláž, prostor a dobu programování; prvky, které se přímo promítají do efektivity nákladů.

Unitronics podporuje globální síť distributorů, stejně jako dceřiné společnosti v USA.
Pro ČR je distributorem společnost Schmachtl, spol.s r.o. Pro více informací navštivte webové stránky www.schmachtl.cz nebo se obraťte na technickou podporu, tel. +420 244 001 558, fax +420 244 001 700, e-mail office@schmachtl.cz.
Ing. Roman Milota, Schmachtl CZ, spol. s r.o.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář