Google chce svou optickou sít nabídnout Los Angeles a Chicagu

Datum 02.01.2016

Druhé a třetí nejlidnatější město Ameriky se v blízké budoucnosti může těšit na nové vysokorychlostní připojení k internetu rychlostí 1000 megabitů za sekundu od Googlu. Společnost oznámila, že chce spojit Chicago a Los Angeles tím nejrychlejším internetem. Je to součást uveřejněného plánu Googlu zaměřit se právě na nejlidnatější města.

Los Angeles představuje obzvláště vynikající příležitost pro Google Fiber, jak se tato technologie nazývá. Tato příležitost spojuje v sobě neuvěřitelnou hustotu osídlení v některých oblastech s enormním růstem dalších měst. Pokud lze Google Fiber zavést v Los Angeles, měl by být schopen být úspěšný téměř kdekoliv.

Někteří zpochybňují, zda je Google (nebo spíše nově vzniklý holding Alphabet?), schopný úspěšně vstoupit na tento trh v celostátním měřítku. Současná situace je taková, že stávající poskytovatelé internetových služeb již mají v zemi instalovány optické sítě a není tedy důvod znovu bourat městské chodníky a instalovat další optické sítě.

Je zřejmé, že společnost má zájem na tom, aby velké sumy peněz z připojení internetu proudily právě k nim a měli tak ještě větší kontrolu nad fyzickými datovými spojeními a komunikaci běžící po těchto kabelech. Google se však nerozhodl se dostat do hry internetových připojení, jen proto, že zde vidělo prostor, ale proto, že současné připojení k internetu vnímají jako nekonkurenceschopné, a totálně nepřipravené na poskytování služeb od Googlu.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář