Elektroinstalace v papírenském průmyslu

Datum 20.05.2016

Výroba papíru je komplexní systém vzájemně navazujících technologických procesů, jenž zahrnují veliké množství elektro zařízení, hydrauliky, vzduchotechniky, MaR a řídicích systémů. Například papírenský stroj se skládá z vysokého počtu individuálních, vzájemně koordinovaných pohonů.

ENGIE jako světový dodavatel energetických služeb není pozadu ani v papírenském průmyslu, v ČR jsme významným dodavatelem elektro instalačních služeb pro světové výrobce papírenských strojů a technologií.

Rozsáhlý elektrifikační projekt vyžaduje desítky dílčích úkolů, které musí být koordinovány a provedeny profesionálním způsobem. Profesionální řízení elektrifikačních projektů úspěšně zabezpečuje náš tým projektových manažerů a stavbyvedoucích. Projektoví manažeři mají dlouholeté zkušenosti s elektrifikačními projekty a zajišťují plnou kontrolu nad každým detailem zakázky. Vysoce kvalifikovaní pracovníci ENGIE a našich subdodavatelů zajišťují hladký průběh projektů od instalace až po zprovoznění elektro a strojních zařízení jako jsou:

  • VN rozváděče
  • NN rozváděče
  • Distribuční transformátory
  • Motory
  • Frekvenční měniče
  • Elektrifikace papírenské haly
  • Osvětlení haly
  • Rozvody vzduchu
  • Hydraulické rozvody

ENGIE rovněž zajišťuje instalační služby v oboru MaR a řídících systémů jako jsou instalace snímačů, instalace měřících zařízení a jejich propojení na ŘS.

Jedna nejvýznamnějších referencí ENGIE, ve spolupráci s významným dodavatelem papírenských technologii firmou Voith Paper, byla instalace nového provozu ve FRIPA Miltenberg. Po několikaměsíční montáži a zprovozňování byla v listopadu 2014 uvedena do provozu nová výrobní linka na výrobu vysoce savého papíru ze 100% panenské buničiny v papírně Fripa Albert Friedrich KG ve městě Miltenberg, ze kterého se dál vyrábí toaletní papír a papírové ručníky. Cílem výrobce bylo získat moderní a efektivní systém s vysokou energetickou účinností na bázi energeticky úsporných technologií Voith.

Papírenský stroj PM 7 je určen pro šířku papíru o 2700 mm při neuvěřitelné provozní rychlosti 2100 m/min. S touto novou výrobní kapacitou, jehož srdcem je stroj PM7, je papírna v Miltenbergu v současné době jedním z nejefektivnějších výrobců vysoce savého papíru. Firma Voith dodala zákaznikovi v Miltenbergu za pomoci elektrifikačního servisu firmy ENGIE kompletní technologickou linku.

Více informací: http://www.engie.cz/newsletter-2/engie-ve-svete-papiru

ENGIE je jeden z předních světových dodavatelů energií a řešení v oblasti technické infrastruktury a energetických služeb v energetice, průmyslu a správě budov. V České republice ENGIE Services a.s. nabízí projektové a energetické poradenství, elektroinstalace v průmyslu a energetice, technologie inteligentních budov, realizace investičních celků, inženýring, průmyslovou automatizaci, facility management a služby vedoucí k zefektivnění energetického hospodářství.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář