Návštěvníci Colours vyšlapali první tisíce pro české sirotky a africké školáky

Datum 19.07.2018

Ač první příchozí festivalu Colours of Ostrava smáčely šňůry vody, neváhali zastavit hned u první „atrakce“ za vstupní branou. V ČEZ Energy zóně vyšlapali na Oranžových kolech Nadace ČEZ už během prvních pěti hodin festivalu více než 14 tisíc korun pro Nadační fond La Vida Loca, který dává odloženým novorozencům na cestu do života kufříky na střádání vzpomínek, a obecně prospěšnou společnost Kola pro Afriku, která dopravuje stará česká kola do africké Gambie, kde zkracují školákům cestu ke vzdělání neboli do nejbližší vesnice, kde mají školu.

Nadace ČEZ letos přináší na festival dvě novinky týkající se Oranžových kol. Především se bude „šlapat“ po celou dobu festivalu místo dříve tradičního jediného dne, díky prodloužení doby šlapání si mohou neziskovky rozdělit až 300 tisíc korun. Další novinkou je virtuální jízda na cyklistických trenažérech – speciální program a brýle, které má každý cyklista na očích, dělají z jízdy na místě dobrodružnou projížďku ve 3D realitě.

Podpořit zmíněné neziskové organizace mohou všichni návštěvníci Colours, kteří se odváží minutu šlapat pro dobrou věc. Další, včetně těch, kteří to už na festival nestihnou, mohou pomáhat chůzí, šlapáním na kole nebo třeba tancem se zapnutou aplikací EPP – Pomáhej pohybem. Vygenerované body pak Nadace ČEZ přemění na peníze a ty pošle vybraným neziskovkám, aktuálně například hlučínské dětské rehabilitaci na rozšíření poskytovaných zdravotních a sociálních služeb. Více na www.pomahejpohybem.cz.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář