Bezplatná dlouhodobá předpověď slunečního osvitu

Datum 04.07.2020

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT nabízí několik variant služby předpovídání osvitu pro fotovoltaické zdroje, která umožňuje lepší hospodaření s energií získanou ze slunce. Dlouhodobé předpovědi jsou nyní zdarma k dispozici pro všechny zájemce.

Na základě naší předpovědi osvitu lze pro jakékoliv místo v České republice vypočítat budoucí energetické zisky z fotovoltaických zdrojů, se kterými kalkulují navazující systémy energetického hospodaření. Průběžně naši službu dále zkvalitňujeme za pomoci zpětnovazebných senzorů, jejichž instalace pomáhá zpřesnit výsledky v krátkodobém i dlouhodobém horizontu.

„Právě variantu dlouhodobé předpovědi, která nevyžaduje instalaci senzoru, jsme se rozhodli poskytovat zdarma, jen na základě registrace na webu PVForecast.cz. Věříme, že dobrým hospodařením s energií, může každý z nás přímo pomoci našemu životnímu prostředí. Délka předpovědi je až pět dní dopředu v hodinových krocích. Služba je založena na několika vzájemně nezávislých zdrojích, čímž je zajištěna její spolehlivost. Jediné, co od zájemců potřebujeme, je poloha místa, pro které chtějí stahovat předpověď,“ říká vedoucí týmu PV Forecast Vladislav MartínekLaboratoře fotovoltaických systémů a energetiky ČVUT UCEEB.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář